Hányszor etessem a kiskutyámat, ahogy nő fel?
Kb 4hónapos korától kaphat 3szor, majd 6-8hónaposan már elég ha csak kétszer adsz neki enni. 1éves kortól pedig már csak egyszer szoktak enni a kutyáknak. Engem kivéve. :D Én a napi kétszeri etetés híve vagyok, akár kicsi, akár nagy testű az eb. Kb. 1/3-2/3 részben elosztva, reggel a kevesebbet, este a nagyobb adagot adom.
Nagyobb testű kutyáknál a gyomorcsavarodás miatt ajánlott mindenképp a kétszeri etetés. Kistestű kutyáknál arra kell figyelni,h mivel kisebb a gyomruk, kevesebb ételt tudnak magukhoz venni egyszerre. Ezért leeshet a vércukruk, és rosszul lehetnek. Így érdemesebb őket többször etetni, mint a nagyokat.
a kutyám már 5 hónapos korában átált a napi 2 -re .
a délutáni etetéskor mindíg meghagyta a kaja nagy részét.
miután ivartalanítva lett ( 6 hónaposan ),maradt a napi 2 × és mindíg mindet megeszi. igaz szerintem sosem volt még igazán éhes :)
az én kutyám mikor hozzám került fél éves koráig 3x, egy éves koráig 2x és egy éves kor után 1x kapott enni.
utolsó előtti: hát ez elég fura! az ivartalanított kutyáknak nem szabadna többet enni.. és nem is szabad adni nekik többet, mert nagyon el fog hízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!