Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hányszor etessem a kiskutyámat...

Hányszor etessem a kiskutyámat, ahogy nő fel?

Figyelt kérdés
8 hetes kiskutyám van, napi 4x kap enni. Mikortól kell csökkenteni 3-ra, 2-re, majd 1-re az étkezések számát?
2009. júl. 8. 11:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Kb 4hónapos korától kaphat 3szor, majd 6-8hónaposan már elég ha csak kétszer adsz neki enni. 1éves kortól pedig már csak egyszer szoktak enni a kutyáknak. Engem kivéve. :D Én a napi kétszeri etetés híve vagyok, akár kicsi, akár nagy testű az eb. Kb. 1/3-2/3 részben elosztva, reggel a kevesebbet, este a nagyobb adagot adom.

Nagyobb testű kutyáknál a gyomorcsavarodás miatt ajánlott mindenképp a kétszeri etetés. Kistestű kutyáknál arra kell figyelni,h mivel kisebb a gyomruk, kevesebb ételt tudnak magukhoz venni egyszerre. Ezért leeshet a vércukruk, és rosszul lehetnek. Így érdemesebb őket többször etetni, mint a nagyokat.

2009. júl. 8. 12:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Én 3 hónapos korától adok neki 3szor, mert nála nagyon nem vált be a 4szeri etetés, mivel sosm lett igazán éhes, de igy már örül a kajának:)
2009. júl. 8. 18:35
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigig válaszokat. elfelejtettem odaírni, hogy köepes testű kutya lesz majd, ha felnő.
2009. júl. 9. 10:27
 4/7 anonim ***** válasza:
A fentieknek adok igazat, de arra is ügyelj hogy ne adj neki sok kaját, nehogy elhízzon! Mostanábban nagyon sokan túletetik a kutyájukat..:S
2009. júl. 22. 14:01
 5/7 anonim ***** válasza:

a kutyám már 5 hónapos korában átált a napi 2 -re .

a délutáni etetéskor mindíg meghagyta a kaja nagy részét.

miután ivartalanítva lett ( 6 hónaposan ),maradt a napi 2 × és mindíg mindet megeszi. igaz szerintem sosem volt még igazán éhes :)

2009. júl. 22. 14:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekunk egy 6 honapos toller retríeverunk van. Háromszor napota kap enni de reggel és este kap csak kiados kaját, délben csak néhány evôkanál fehér joghurtot, amit nagyon szeret. Ez nem hizlal de mégis csak kap valamit.
2009. júl. 22. 19:11
 7/7 anonim ***** válasza:

az én kutyám mikor hozzám került fél éves koráig 3x, egy éves koráig 2x és egy éves kor után 1x kapott enni.

utolsó előtti: hát ez elég fura! az ivartalanított kutyáknak nem szabadna többet enni.. és nem is szabad adni nekik többet, mert nagyon el fog hízni.

2009. júl. 23. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!