Mondanátok nagy, házőrző kutyafajtákat?
A bernáthegyi egy nagy mackó.:)
Én imádom ezt a fajtát már volt egy fajtatiszta és most vagy egy keverék.
Nagyon gyerekbarát,türelmes kutyusok, és okosak is.:)
Ha meg vannak tanítva őrzik a házat is.
A mieinknek ilyen a természete nem igen jön be tőlük idegen a kapun.:)
A berniről nem tudok mit mondani nincs tapasztalatom velük.
Még a kuvasz ugrott be nekem. Igaz kicsit makacsabb mint mondjuk egy bernáthegyi de ha rendesen van szocializálva, nevelve akkor remek családi kutya.:) A házat meg alapjáraton őrzik.:)
ezek nem házőrző fajták. vannak amik kitűnő házőrzők, a nagytestű pásztorkutyák. Kaukázusi, sárhegyi KÁJ. Ezek viszont nem házi kedvencek.
Olyan kutya amelyik tökéletes házőrző, de tökéletesen cuki azzal akit a gazdi szeretne nincs. Kompromisszum van.
Kedves 2.válaszadó!
Köszönöm h írtál.De én nem ezt kérdeztem ,én nem írtam oda a kérdésemhez,legyen cuki a kutya,én egy intelligens házőrző kutyát szeretnék aki a gazdáival megfelelő neveléssel kitűnő kutya lehet.Teljesen igazad van,de én ezt nem így értettem.Azért tényleg nagyon köszönöm a választ.
Német dog :)
Masztif :) (nemtudom hogy kell írni)
Németjuhász
Komondorom van. Nincs olyan, amit ne venne észre. Ha idegen mászkál, egyből jelez a kerítésnél. Ha a kerítést megközelítik, kétlábra állva döngeti (ilyenkor kb. 180 centinél van a feje), már hegeszteni is kellett emiatt a kapu vasrészét, mert elengedett.
A gyerekekkel remekül kijön, azt is simán tűri, ha húzzák-vonják. Külön tanítást nem igényel, ez a területőrzés a pásztorkutya mivoltából ösztönös. Keveset eszik (kb. mint egy németjuhász) és semmilyen időjárás nem érdekli, legyen az téli hideg (be sem megy a házába) vagy nyári hőség (csupán kell egy árnyékos hely és víz).
A kuvaszt szintén ajánlom, ugyanez, csak kisebb méretű és temperamentumosabb, ezért gyerek mellé szerintem jobb választás a komondor. Ugyanez vonatkozik a többi keleti pásztorkutyára (káj, kau, sarp, stb.). Ők a legjobb házőrzők. Amiben a komondor kiemelkedik: ő a legnyugisabb ezek közül a kutyák közül, kuriózum a külleme és magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!