Mit gondoltok a Pedigree Junior tápról?
Nem nyilvánosság elé való, amit gondolok róla...
De komolyra fordítva a szót: nagyon nem jó. A legrosszabbak közé tartozik. Ráadásul ahhoz képest drága.
Mindig az összetételt kell nézni. Ennél: gabona (14% rizs, 14% kukorica) - a többi????csak a második helyen áll hús és állati melléktermékek (ebből 20% csirke). A legkárosabbak a cukorrépaszelet= cukor, és a mesterséges kivonatok.
Mire kell ügyelni, ha tápot veszel? Ne szupermarketben vegyél,hanem szakkereskedésben v neten.
Az összetételt nézd: tilos cukor, tartósítószer, színezék, mesterséges adalékanyagok(E-k). Az első helyen hús vagy dehidratált hús,vagy húsliszt álljon.A jó tápoknál rá merik írni %-ban részletesen, mi van benne!! Gabona ne legyen (nem csirke a kutyád), vagy csak zab, /búza, szója a legolcsóbb és leginkább allergizálók/, esetleg burgonya, rizs, esetleg kukorica. Ne legyen állati melléktermék = szőr, toll, csőr, vér... A fehérje összetétel állati eredetű legyen túlnyomó részt, ne növényi. Zöldség, gyümölcs, gyógynövények mint vitamin és nyomelemforrás.
Ha megírod, mennyi pénzt tudsz rászánni, akkor tudunk ajánlani esetleg konkrét márkákat is. Én magam a szerintem Mo-n kapható egyik legjobbal etetek kutyát, macskát (Orijen, Acana gabonamentesek)és kevesebb kell belőle, mert többet hasznosít belőle az állat (= kevesebb végtermék)és hosszú távon kevesebb betegség, egészségesebb izületek, szép szőr, jó kondíció. Sajnos nem tudja mindenki ezt adni, de vannak jó tápok kedvező áron is.
Mennyi goldenes van itt, én is 1 hónap múlva hozom el a miénket! :) Akitől hozzuk, az ezt ajánlotta, ő ezzel eteti őket: [link]
Ma megkérdeztem az állatorvosunkat, és azt mondta, hogy ezzel nyugodtan etessem, jó fajta táp. Nem éri meg az olcsó bolti kaját venni nekik, hidd el.
Ajánlhatok esetleg nem olyan drágát,közepesnél jobbakat?
Belcando, Brit Care,Dado puppy large breed
Még elmegy: bozita, happy dog,animonda, josera kids, k9 puppy large breed
Bár én még mindig inkább egy kicsit többet áldoznék főleg az elején-(acana puppy large breed) 12-15 hónapos korig, utána lehet csökkenteni a szárazat, ahogy írtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!