Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szeressem meg a magyar...

Wanda33 kérdése:

Hogyan szeressem meg a magyar vizslát?

Figyelt kérdés
Van egy másfél éves szuka vizslánk,akit képtelen vagyok megszeretni.A férjem tréningre jár vele,naponta min 1órát kerékpároznak.3gyerekünk mellé vettük,kertesházba,úgy hogy már van egy másik kutya is.Én azt gondoltam szeretem a kutyákat,de ez a vizsla mindent megváltoztatott.Az egy dolog hogy a szöre mindenhol ott van de ami a legjobban zavar az az hogy rombol,mindent megeszik és mivel a másik kutya kistestü elkezdte az utóbbi idöben harapdosni/csak játékból.Ha kint felejtem a tojást,mindenestöl eltünteti(a dobozt is),megette a saját pórázát,a gyerek müanyag partedliét,bármit amit elér,a legfurább amikor a narancsot leszedte a gyümölcsöstálból és meghámozva megette?!Felmászik az asztalra (elég magas,nem is értem hogyan tudja de már többször találtam ott),ugat ok nélkül ha valaki elmegy a kerités mellett,és hiába kedves,a gyerekeket mindig fellöki,nem tud a férjem a kertben játszani velük mert a vizsla mindig ott van és csak ugrál mindenkire.Nem tudom hogyan szeressem meg...Legszivesebben odaadnám valakinek,de a férjem szereti.Én meg itthon vagyok a picikkel,meg egy ilyen kutyával...és nem tudom mikor lesz jobb.Van valakinek jó tippje hogyan lehet egy ilyen állatot megszeretni?Elöre köszönöm a válaszokat

2012. jún. 26. 09:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
96%
Mondjuk tényleg kössétek fel a gatyátokat, mert ha egy vizslát nem sikerült lenevelni az asztalra mászkálásról, akkor a gyerekek tutira a csilláron meg a függönyön fognak lógni... Szabályok mindenkinek kellenek.
2012. jún. 26. 10:40
 12/20 anonim ***** válasza:

Másfél éves vizslám van. Pénteken 3 óra, szombat-vasárnap 4-4 óra tömény futással nyugodt. Rengeteget kell vele foglalkozni, mindig a gazdi környékén szeretne lenni.

Tapasztalataim szerint egy vizslát a következőképp lehet lefárasztani a legkönnyebben: labdázás sprinteléssel (eldobod a labdát, és akkor mehet érte, ha megengeded), úszás (ha van közeletekben vízpart, akkor ott labdázhatsz vele).

Nagyon értelmes fajta! Gyorsan tanul és a gazdinak meg akar felelni. Ezt ki tudod használni. Különböző engedelmességi gyakorlat alatt is fárad, és ezek a gyakorlatok jót tesznek a Te tekintélyednek is. Nagyon könnyen megtanítható apportírozni, és onnantól lehet neki feladatokat adni. Hozhatja a kosarat pl.

Ha nem "csak" megszeretni akarod, hanem foglalkoznál is vele, tudok tanácsokat adni, hogy nekünk mi jött be, hogyan csináltuk. Ebben az esetben írj privát üzenetet.

2012. jún. 26. 10:50
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem tekint téged falka vezérnek és nincs rendesen lefárasztva. A szőrről meg nem tehet a vizslák egész évben hullatják a szőrüket. A vizslák nem igazán valók pici gyerek mellé, mert szeretnek lökdösődni.
2012. jún. 26. 10:51
 14/20 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt vizslánk gyerekkoromban, párszor hanyatt lökött, emlékszem :DDDDDDD Nagyon intelligens és érzékeny kutyák, de nevelni kell + minél több mozgatás.
2012. jún. 26. 11:06
 15/20 anonim ***** válasza:
én csak azt tudom ajánlani hogy ne csak a játszótársának nézzen titeket főleg téged hanem kicsit tartson tőled ez nem azt jelenti hogy verni kell és azért tartson csak a rang sorba ne feletted legyen a kutya hanem te legyél felette!
2012. jún. 26. 12:03
 16/20 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm aki hozzászólt.Megpróbálok másképp hozzáálni és ha idöm engedi én is foglalkozom majd vele.Kedves akumi,szerintem a gyereket kutyával összehasonlitani sem lehet.Ha a csilláron lógnának a gyerekeim valószinü nem lenne három és kutyánk sem lenne :) és ide sem irkálnék.A vizsláról csak jókat hallottam és ezért is nem értem a miénk miért ilyen/arra is gondoltam esetleg valami örökölt probléma lehet(itt a pórázevésre gondolok,mert szerintem ez nem normális).Járnak kutyasuliba ahol ö az egyik legjobb és csak dicséreteket kap.Sajnos napi 4órát nem tudunk vele futni,mert dolgozni is kell meg ugye a gyerekek is itt vannak :) és akkor mi még sehol nem vagyunk.Mindenesetre köszi mindenkinek,volt amin jót nevettem :)"annyit eszik mint egy ló" -ez nagyon ismerös
2012. jún. 26. 16:10
 17/20 anonim ***** válasza:
A határozottság és a szabályok felállítása az olyan dolog, amit gyerekkel és kutyával szemben egyaránt alkalmazni kell. Ha az egyikkel megy, mennie kell a másikkal is. A kutyaiskolai viselkedése meg csak azt jelenti, hogy ott megkövetelitek tőle, hogy engedelmeskedjen, de azzal semmire se mentek, ha otthon meg azt csinál, amit akar. Tiltsd meg neki, ami nem tetszik, mutasd meg, hogyan viselkedhet helyette. Tanítsd, anélkül semmi nem megy. A vizsla remek kutya, de nem önműködő. Nincs semmi genetikai problémája a tiéteknek sem, csak nem magyaráztátok még el az ő nyelvén, hogy mit is vártok el tőle, na meg azt, hogy azt tényleg elvárjátok.
2012. jún. 26. 16:15
 18/20 KnéGyJ válasza:
Vizsla fajt alapjában véve kajla jószág. Nekem kettő is van. Nagyon sok türelem kell hozzá, mert olyan mint egy nagy gyerek. Erőteljes fellépés, és a jutalomfalat csodákra képes velük kapcsolatban. De mivel valószínűleg érzi, hogy nem szereted így direkt bosszant, csak hogy foglalkozz vele.
2012. jún. 27. 18:23
 19/20 julika26 válasza:
Végigolvasva a hozzászólásokat is, a válaszaidat is, nekem is az szűrődik ki ebből,l hogy nálatok nincs otthon falkavezér.A kutya azt csinál, amit akar.A férjedet sem tiszteli, ha tisztelné, nem ugrálna a gyerekekre, ha ő nem engedi meg neki.A kutya akkor boldog és viselkedik megfelelően, ha tudja, hol a helye a családi rangsorban.Nagyon következetesen kell nevelni, ha valamit ma megtiltottam, akkor az holnap is és azután is tilos.Azt nehezen hiszem el, hogy a kutyaiskolában dicsérgetik, otthon pedig kész istencsapása.Szerintem a férjednek is kényelmesebb, ha otthon ráhagy mindent.Ha ő ragaszkodik hozzá jobban, akkor igenis otthon is legyen falkavezér.Ha neki nem megy, neked kell, bár van elég feladatod 3 gyerkőccel, beszéljétek meg a férjeddel, mi legyen a beosztás, ha felvállalod a kutya megnevelését, vegyen le valamit a válladról.De 1: falkavezér mindenképp kell. 2: a nevelés nem csak annyiból áll, hogy ül, fekszik, lábhoz, hanem egy jó gazdának arra is kell megoldást találnia, hogy a nehezen kezelhető helyzetekben a kutyát irányítsa a helyes viselkedés felé. A kutyaiskola segíthet ebben a korban nagyon sokat, de tudniuk kell, hogy otthon milyen problémáitok vannak a kutyával, hogy segíteni tudjanak.Lehet, hogy ők azt hiszik,otthon is minden rendben...Pedig ez valóban nincs rendben.És az is igaz, hogy csak akkor nem kapar mindent ki a kertben és nem eszik meg mindent, amit ér, ha kellően lekötik a fölös energiáit. Bevállaltátok, most már végig kell csinálni!Beszélj a férjeddel és a kiképzővel és találjatok megoldást, mert a kutya a fejetekre nőtt.És ennek lehetnek komolyabb következményei is a jövőben, ha azt hiszi, neki mindent szabad, amit kitalál.Sok sikert!
2012. jún. 28. 12:28
 20/20 anonim ***** válasza:

Első válaszoló: Nincs olyan, hogy rossz kutya, csak rossz ember!

Itt csak is az ember a hibás. Azt hiszitek, hogy a természetben, egy falkában is ilyen lenne?, nem hinném.

Ahogy olvastam a rövid is leírást a kutyáról, rájöttem, hogy ebben az esetben nem a testmozgás, hanem a fegyelem hiányzik.(testmozgás.fegyelem-szeretet) Az emberek nagy átlagban ellustulnak, és csak szeretetet adnak a kutyájuknak, ebben az esetben nem olyan súlyos az ügy. Szimplán csak kihagytátok a fegyelmet. Hiába jár tréningre, a fegyelem egész napos dolog, a szeretet is örökre szól, ahogy a fegyelem és a testmozgás is! Értitek? :) Ha feldönt egy gyereket, nem azt mondom, hogy zavarjátok a sarokba, csak fegyelmezzétek meg, egy enyhe "harapással". A fogakat az ujjaitokkal helyetesítsétek, és érintsétek meg a nyakánál. Ne csak a nagyságot, hanem az intenzivitást is figyeljétek a kutyánál. Ha nagyon belendül, akkor bökdöshetitek, nem fog rá figyelni, ilyenkor a "játék" intenzivitásához mérten ti is "harapjárok meg". Ha több infóra lenne szükséged, írj rám nyugodtan!

2012. aug. 6. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!