Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek az ellen, hogy...

Mit tegyek az ellen, hogy sétáltatás közben ne húzzon (engem) a kutyám?

Figyelt kérdés

Sajnos mióta ilyen hatalmas lett - 35kg -, azóta nem tudok normálisan, nyugisan sétálni vele. Állandóan húz, az sem érdekli, ha már mindjárt megfullad... Nem is beszélve arról, ha meglát egy másik kutyát!

Beismerem, hogy ez részben az én hibám is, mivel nem törődtem annyit vele, így hát talán ez lett az eredménye.

Szóval, mit ajánlotok? Milyen nyakörvet vásároljak?

Illetve még annyi, hogy egyáltalán nem hallgat rám. :(

Hogyan mutassam meg neki, hogy én vagyok a főnök? (Kan kutyáról van szó.)

Hogyan tanítsam meg neki a parancsokat. Hogyan fejezzem ki magam, amikor mérges vagyok rá, mert valami rosszat csinált (például szétrágott valamit) és nem szeretném, ha ez többé előfordulna?

A válaszokat és a segítséget nagyon szépen köszönöm!

Ja, és nem akarom kutyaiskolába vinni, ezeket a válaszokat mellőzzétek.

2009. júl. 7. 16:07
 1/10 anonim ***** válasza:
50%

Mi is pont így voltunk a szka németjuhásznkal.. Ráadásul ő ha meglátott egy másik kutyát a 13 éves lányomat magával húzta..

A tenyésztő nekünk azt javasolta,hogy rakjuk a nyakörvét fujtóra (nem olyan rossz mint ahogy hangzik,pont az ilyen kutyáknak találták ki..).És ha elkezd húzni séta közben egy határozott rántással húzd magad felé..és amikor visszamegy dícsérd meg. Amikor valami rosszat csinál akkor,hangosan és határozottan mond neki h fuj vagy rosszkutya mit csináltál.. És így az ujjaddal is mutathatod neki (nálunk ilyenkor behúzta a fülét és elment)Teljesen nem fogja abbahagyni de talán beválik..Jó kutyázást.

2009. júl. 7. 16:12
 2/10 anonim ***** válasza:
58%

Vehetsz rá akármilyen nyakörvet ha nem tudsz vele bánni!

Ha tetszik ha nem kutyasuliban lenne a helye! ez nem egy nagy kérés tekintve, hogy az országban három helyen is működnek ingyenes foglalkozások viselkedési problémás kutyák számára!

otthon házilag, neten adott tanácsok alapján sosem fogod megoldani a gondodat! ...főként mert azt sem tudod mi az! amiket leírtál azok eredményei valaminek amit nem ismerünk, és ezt a nem ismert okot kellene kezelni!

2009. júl. 7. 16:12
 3/10 anonim válasza:
100%
Létezik egy speciális hám,ami megemeli a kutya melső lábait,evvel talán idővel leszoktathatod arról,hogy húzzon.A viselkedési problémákra, sajnos valóban a suli lehet a megoldás.
2009. júl. 7. 17:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

próbáld ki a haltit!

[link]

2009. júl. 7. 17:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

megoldás talán a HALTI lehet.

fejhám .

szakboltokban kapsz, vidd a kutyát is mert rá kell próbálni,és lehet hogy kocsit alakítanod is kell ( tű-cérna )nehezen szokja meg, de két ujjal irányítod a kutyád !

de a jó megoldás még : a póráz két végén tv-műsor megnézése ,

valamint egy könyv :vedd meg ,vagy

TÖLTSD LE ,OLVASD EL ! SEGÍT !

kutyasuli talán lehet alternatíva ?

a problémák megoldása ,kitartó és következetes kutyanevelés !tehát : idő ,idő,idő

csá

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. júl. 7. 17:06
 6/10 anonim válasza:
Vegyél olyan póráz nyakörvet ami nem csak a nyakán van hanem a mellső lábai alatt a hasánál is így nem fog fuldokolni és légy határozott vele szemben elég nagy kutyáról lehet szó így nehéz lehet vele ezért kell megtanítanod arra hogy hogyan kell sétálni. ne az utcán hanem valami nagyobb füves területen mutasd meg neki hogy hogyan kell sétálni és légy határozott.
2009. júl. 7. 21:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálam is hasonló volt a helyzet kezdetben, a hám semmit sem ért, hiába emeled fel vele a melső lábait. Mi fojtó nyakörvet tettünk rá, és elég határozottan bántunk a kutyával. Ha érzi hogy "szorul a hurok" a nyakán lassítani fog, és nem húz, ez előszőr neked lesz fárasztó, de idővel megszokja. Én így egy majd 50 kg-os kuvaszt szoktattam le a húzásról, pedig magam sem vagyok több 55 kg-nál. Határozottság kell hozzá. Így megmutathatod ki parancsol. A tanítás pedig úgy működik, hogy jutalmazod. És sokat számít a hangszínt, mert ő nem azt érti amit mondasz, hanem a hangodból érzékeli, hogy mit vársz el. Ha erélyesen szólsz rá tudni fogja hogy rosszat csinált. Sok sikert a neveléshez.
2009. júl. 8. 09:32
 8/10 anonim válasza:

Én is ezt ajánlom: Jan Fennell: Kutyapszichologia

Türelem, türelem, türelem. Meghozza gyümölcsét és annál nincs jobb érzés, mikor magadnak köszönheted!

2009. júl. 8. 09:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Egy szakértőtől hallottam hogy ahogy elkezd húzni, Te fordulj meg és indulj el a másik irányba. és ilyenkor te húzod őt a póráz által. Ezt addig játszd vele míg meg nem érti a dolgot.
2009. júl. 11. 00:53
 10/10 anonim ***** válasza:

hámot ne használj, hiába írják. Gondolj bele logikusan:

A kutyán eloszlik a húzóerőd, vagyis könnyebb neki húzni. A nyakörvnél meg egy kicsit kellemetlen neki, de érteni fog az apró rángatásokból.

És he húzd, hanem inkább többször kicsit rángasd a pórázt, az nem olyan rossz, mintha folyamatosan húzna.

Húzás ellen pedig: otthon gyakorold vele a Maradj! parancsot (vagy Állj!-t). Utcán pedig ha húzd, vesd be! És ne is menj tovább, ahogy kimondtad a parancsot. Egy idő után megunja. 2 hét állítólag elég arra, hogy megtanulja.

2009. júl. 21. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!