Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért utálják olyan sokan a...

Miért utálják olyan sokan a bulldogokat?

Figyelt kérdés
Én nagyon imádom őket..nagyon édesek és izmosak meg minden...De viszont anyum nem szereti őket és azt mondja hogy amíg velük lakom addig nem lesz ilyen kutyám..Meg multkor egy kutyakiállításon is halottam h egy hapsi lerondázta őket.
2009. júl. 7. 16:06
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Én még nem hallottam hogy valaki lerondázza őket, de ezek szerint biztos előfordul. Nekem nagyon tetszenek, egyszerűen imádom őket:)
2009. júl. 7. 16:13
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Én hallottam ilyet sokszor, nekem szinte minden ismerősöm utálja őket, csak én nem. Szerintem nagyon aranyosak, értelmesek, és olyan viccesen szuszognak:-)

Szerintem az angol bulldog a legaranyosabb. Kiállításon multkor vagy 30 ilyen kutyust láttam, imádnivalóak, az angol bulldog az egyik legjobb természetű eb.

Hogy miért utálják?

Nos szerintem ennek az a legfőbb oka, hogy a külseje alapján agresszív, kegyetlen kutyának tartják őket, holott csak a múltjuk miatt ilyenek, hiszen régen bikaheccelőnek tartották valamennyi bulldogot. Vannak akik rosszul nevelik a bulldogot, és ezek a kutyusok a későbbiekben agresszívek lehetnek, mert előtör ősi ösztönük. Akiknek az ilyen kutyákkal rossz élményük volt, azok általánosítanak, és így alakul ki az általános teória a bulldogok vadságáról. Az igazság ez:

Minden kutya olyan amilyen a gazdája!!!

A másik hogy a bulldog nyáladzik, amit sokan nem tudnak tolerálni. Aztán az is igaz, hogy a bulldog külsejének átalakítása rengeteg problémát szült egészségi állapotában, ezért a mai bulldogok rengetegféle örökletes betegségtől szenvednek, az ellenőrizhetetlen szaporítás következményeként pedig egyre nagyobb számban jelennek meg beteg, agresszív bulldogok, amik lehet hogy nem is fajtaiszta kutyák, hanem mondjuk amerikai bulldog-pit bull mix, amit még plusszban rosszul is tartanak, nevelnek. Az egészséges tenyészetből származó bulldog viszont vidám, jó természetű, egészséges, mind minden más fajta. Csak nyáron kell vigyázni nehogy hőgutát kapjon az eb, egyébként egy angol bulldog nagyszerű társa lehet az embernek ha jó tenyészetből vásárolja. Csak sajnos alapvetően rövid életű fajtákról van szó. Egy bulldog attól függően hogy milyen fajta (angol, amerikai, francia, stb.) kb. 6-10 évig élhet.

2009. júl. 7. 16:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! én a francia bulldogokat szeretem. :D meg persze a többit is..olyan kis röffencsek:P
2009. júl. 7. 17:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

Mi is így voltunk , vagyis a párommal .

Beleszerettem a Francia buldogba úgy 7 éve .

Nagyon sokat könyörögtem hogy had lehessen ilyen kutyám .

És el is vittem a párom egy nagyon jó tenyésztőhöz , mert a tenyésztő azt mondta aki meglátja milyen kis bohócok azok nem tudnak neki ellen állni .... haha hát mikor beértünk a kapun és a párom meglátta az ebeket olyan pofátlanul azt mondta idézem : " Jaj drágám hát milyen csúnyák ezek a kutyák , nekünk ilyen soha nem lesz.

Ezt felejtsed el . Puff neki , na mondom magamba ennyit erről . De nem adtam fel , 3 órát ott voltunk mire a párom azt mondta az egyik ebre : "hát ez nem is annyira csúnya , de ez nem azt jelenti hogy nekünk ilyenünk lesz". És annyit könyörögtem hogy 6 éve már hogy megvettünk az első kutyusunkat .

Másnap arra keltem fel hogy a párom kávézik és közben a 0,5 kg-os kis Yodám nézeget és a párom azt mondja neki , jaj de szép vagy na tessék röfögni nekem , had halljam . Már semmi pénzért nem adnálak oda senkinek KISKUTYÁM..

Te vagy a legszebb kutya a világon .

Azóta gyönyörű kenneleket építettünk , fűtött mindegyik , igényesen megvannak csinálva , és már 5 éve hogy tenyésztjük őket . Törzskönyves , tenyészszemlés gyönyörű kutyáink vannak . És apa kedvencei mind !!!

Kiállításra járunk , mikor ott vagyunk akkor is mindig ő viszi a ebeket , nem én !

Nekünk jól alakult a történetünk remélem neked is hasonlóan fog . Üdv egy bulldy imádó !

2009. júl. 7. 17:51
 5/7 anonim ***** válasza:

mert : vagy félnek a nagy kutyától,vagy a morcona küllemű kis testű méregzsáknak nézik, aki nyálzik és horkol .

( szerintem okosak és szépek )

nekem a chivava,meg a többi öleb nem jön be :)

nem tetszenek ,és kész.

okosak ,szépek ???

a világ legjobb és legszebb kutyája mindíg az : aminek te vagy a gazdája !

2009. júl. 7. 18:15
 6/7 anonim ***** válasza:
15%
abban semmi aranyos nincs hogy "röfög " horkol" nem kap levegőt elég baj az neki ez egy genetikai hiba az ember tette ilyenné
2009. júl. 7. 19:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Viszont ha nem tenyésztik ki úgy,hogy nincs előreugró állkapcsa, akkor nem tudta volna elvégezni az akkori feladatát. Tény, hogy egyes szaporítók tényleg túlzásba mennek ezen a téren.
2009. júl. 8. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!