Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet megszokni az ugatást?

Hogy lehet megszokni az ugatást?

Figyelt kérdés
1 éve költöztem másik városba. Eddig főút mellett laktunk, szinte percenként mentek el az ablak előtt kamionok, az nem zavart, attól még prímán aludtam. Kutya nem volt a környéken. Az új helyen 4 szomszédnál összesen 8 kutya van. Reggel 5 fél 6 körül hordják ki a helyi újságot, ilyenkor ez a 8 kutya vagy 1 óráig folyamatosan ugat. Már régen nincs is a környéken, de ezek még mindig ugatnak. Az első ugatásra azonnal felébredek és utána már hiába akarok visszaaludni nem tudok. Utána egész nap egy hang nem hallatszik tőlük, de reggel nem bírják ki. Minden ilyen kérdésnek csak azt olvastam, hogy majd megszokja a kérdező. De hogyan? Azt hittem egy idő után én is majd megszokom, de már eltelt 1 év, és még mindig ugyanúgy minden reggel felébredek. Füldugóval próbálkoztam, nem ért semmit. Ilyenkor meg jó lenne nyitott ablaknál aludni, de nem lehet. Van valakinek ötlete?

2012. jún. 22. 11:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát nem tudlak biztatni. Nagymamám 10 éve költözött hozzánk városból falura. A kocsik sosem zavarták, de a szomszéd kutyáját azóta sem szokta meg. Lehet, hogy neked szerencséd lesz és idővel meg szokod. Próbálj nem oda figyelni rá. Tudom, hogy nehéz, de ha valahogyan "kikapcsolod" akkor könnyebben megy.
2012. jún. 22. 12:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet megszokni.

Nekünk is van kutyánk, ha számára "gyanús" alak megy el a kerítés mellett, akkor ugat párat és annyi, ennek örülök.

Viszont a szomszédunké be nem fogja a pofáját.

Reggeltől estig, míg be nem zárják, mindig ugat valamire, sokszor csak a semmibe ugat, ráadásul egyhangú, monoton ugatással ami a legidegesítőbb és mindezek mellé, fülsértően magas, éles hangja van.

Egyszer szóltunk már a szomszédnak, de az volt a válasza csodálkozva, hogy nem is érti, hogy zavarhat ez bárkit...

A kutyát megértem, sosem viszik ki, nem is játszanak vele, egész életét a kis kertben tölti, csak úgy "van", nem csoda, ha minden falevélzörrenésre 1 órás ugatással válaszol.

Pont ezek miatt idegesít annyira, hiszen tudom, semmi értelme a folytonos ugatozásnak, csak feszültségoldás nála.

A gazdája meg öreg, remény sincs rá, hogy elvigye sétálni.

Szóval szerintem nem lehet megszokni.

Sajnos a kutya még fiatl, így élni fog még jópár évet, mi meg 3-4 évig még biztos itt maradunk ezen a helyen :(

2012. jún. 22. 12:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Megértelek, egy vonyítós kutya is elég, nem hogy nyolc.

Ha olyan vagy, aki a legkisebb zajra is felébred, akkor nem sokat tehetsz, hiszen az ugatás miatti mérgesség miatt csak még kevésbé tudsz majd elaludni. A füldugó tényleg nem ér sokat.

Mivel a kutyaugatást megszüntetni nem lehet, ezért én két dolgot alkalmaztam. Először egy piros fülvédőt vettem fel alváshoz, ami tökéletesen elfedte a zajt, de ugye egy idő után elég kényelmetlenné vált. Utána átálltam egy rövidebb alvási periódusra, gyakorlatilag este 11-kor feküdtem le, és reggel 6-kor keltem, így mindig elég mélyen tudtam aludni ahhoz, hogy ne ébresszen fel az ugatás. Ez bevált, aztán egy idő után a kutyaugatás már nem zavart fel, és normálisan tudtam aludni, megszoktam, természetessé vált.

Talán neked is segít...

2012. jún. 22. 12:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát megértem, hogy kiborít.

De sokmindent nem tudsz tenni velük, csak annyit hogy próbálod ignorálni.

Ami persze nem könnyű.

Szerintem a lényeg az, hogy ne hergeld be magad mikor felébredsz.

Anyuék is kertesházban laknak a szomszédban egy malac hangon visító kutyával. Mindig extázisba kerül, mikor hajnal 5-6kor a gazdája megy munkába.

És bár én nagyon érzékeny vagyok és háklis arra, ha felébresztenek...hallom hogy ugat, de valahogy konstatálom és alszom tovább, lehet már nem olyan mélyen.

Természetesen tudom, hogy könnyű ezt mondani, nehezebb kivitelezi.

Nincs olyan szobád, ami kicsit védettebb a hangtól?

Az a fajta vagy, hogy ha már egyszer felkeltél nem tudsz vissza aludni, vagy azért néha sikerül?

Szóval szerintem a lényeg, hoyg próbáld magad nem felidegelni reggel és akkor talán könnyebben megy a visszalvás. Ha behergeled magad, hogy már megint felébresztettek, akkor tényleg nem fog menni az alvás.

De szerintem idővel tényleg hozzá fogsz szokni...tudom, hogy ezt nehéz most elhinni.

2012. jún. 22. 12:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg 4-5 év kell hozzá. Mi olyan helyen vagyunk 5 éve, ahol repülők mennek a ház felett nagyon alacsonyan (Ferihegy). Eddig zavart, de mostanában (mióta a mi szomszédunkban is lett egy vonyítós kutya) már észre sem veszem a repülőket. Ellenben a kutyával, ami most rettenetes.
2012. jún. 22. 12:11
 6/7 A kérdező kommentje:

3. Köszönöm az ötletet, lehet hogy nálam is beválik.

4. Pont az a baj, hogy mind a két szoba az utcára néz, így nem lehet olyan helyen aludni, ahol nem hallani.

Néha sikerül visszaaludnom, de amikor nem, akkor egész nap álmos vagyok, és hát nyűgös is. De megpróbálom megfigyelni, hogy mikor tudok visszaaludni, és mikor nem. Hátha van valami más oka is.

Köszönöm a válaszokat.

2012. jún. 22. 13:01
 7/7 Domcsaaaa válasza:
Szia magadtol megszokod én már első naptól kezdve hozzászoktam a kutyaugatáshoz mert amikor megszülettem már volt kutya 5 ével rá meghalt és 1 évig nem volt kutyánk és hiányzott a kutyaugatás utána lett másik igaz az nyávogott kutya léttére de engem nem izgatot szóval csak aludj nyugodtan és képzeld azt hogy már alszol akkor könnyen és hamar elalszol
2012. jún. 23. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!