Én a nyolc éves kutyát már nem vonnám tenyésztésbe. Plána ha nincs törzskönyve, mert a te esetedben tutira nincs. Neked miért lenne jó, ha fedezne a kutya? Nyilván nem törzskönyves, betegségek ellen szűrt kutyákat fedezne, szóval a kutyád el is kaphat valami fertőzést. Másrészt nem is értesz hozzá, így a kanban és a szukában is kárt tehetsz. Harmadrészt, neked miért lenne olyan jó ha befedezne egy szukát? A kölyköket nagy eséllyel soha nem fogod látni. Mert akik a törzskönyv nélküli szukájuknak szeretnének kicsiket, azok gondolom azért csinálják, mert szeretnének kiskutyázni, de neked mi hasznod lenne belőle? Sok pénzt a fedeztetésért nem fogsz kapni, ha erre megy ki a játék.
2009. júl. 6. 19:44
2/23 anonim válasza:
www.express.hu sokan hirdetnek itt próbáld meg te is. Én is itt hirdetek. Ez a legkeresetebb oldal.
2009. júl. 6. 20:27
3/23 anonim válasza:
Én még soha nem hallottam rövidszőrű puliról! :)
Ha nincs törzskönyve, minek tenyészteni? Voltál már állatmenhelyen? Tele van "rövidszőrű" pulikkal, akik senkinek nem kellenek! Ne szaporítsd a szenvedő álltok sokaságát, inkább fogadj örökbe egy kiskutyát, ha szeretnél egy társat a kutyádnak. Pár helyett, kedveskedj neki egy mikrochippel, akkor legalább ha elvész, meg lehet találni. Bármelyik kutya elveszhet!
Minden jót!
2009. júl. 6. 20:52
4/23 anonim válasza:
kérlek szépen hogy sehol!
2009. júl. 7. 09:17
5/23 anonim válasza:
A disney rajzfilmekben vannak ilyenek, hogy a kutyusnak menyasszonya van meg minden. Szerintem maradj meg te is ennél a rajzfilm marhaságnál, a kutyádat pedig hagyd vele békén. Biztos nagyon szép és az is biztos, hogy keverék. Tényleg rengeteg ilyen van az Illatoson is és a menhelyeken + gyepiken is. Abba is gondolj bele, hogy emberi életkorra átszámítva 50 év körüli lehet. Nincs neki szüksége öregségére ekkora tortúrára, pláne veszélyes is lenne. Járhatnátok folyamatosan az orvoshoz, retteghetnétek a császározástól és attól, hogy vajon a kutyád fog-e elpusztulni vagy a kölykei. Szerintem a kutyádnak untig elég lesz, ha szereted, vígan meglesz kölykök nélkül. Valószínű, hogy még meg is köszöni.
2009. júl. 7. 09:45
6/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a sok jóindulatot, meg kioktatást!! Nincs törzskönyve de jol esne neki egy szintén könyv nélküli pulival egy együttlét.
Mellesleg megjegyzem nem a pénzre mennék, nekem csak EGY kiskutya kéne az anyától, mert imádom ezt a fajtát.
Azt hittem ezen az oldalon segítőkész és nem pedig kioktató emberek vannak.
2009. júl. 7. 14:29
7/23 anonim válasza:
Neki nincs szüksége arra az "együttlétre", ez téves gondolat. A Magyar Állatorvosi Kamara is így gondolja, ha érdekel, akkor belinkelem a véleményüket erről. Nem téged bántunk, hanem az idős kutyádat féltjük egy számára megterhelő dologtól. Van esély arra is, hogy ennyi idősen belepusztul. Ha tetszik a fajta, akkor szerintem keresd meg a pulimentőket és náluk rászoruló és szeretetreéhes pulik és pulimixek közül választhatsz.
2009. júl. 7. 14:43
8/23 anonim válasza:
Bocs, nem olvastam el, hogy kan. :-) Bár ettől még mindig úgy gondolom, hogy nem az árva keveréknek számító kutyák számát kell növelni, hanem ha valakinek van kapacitása, akkor inkább az árvák számát csökkentse azzal, akit be tud fogadni.
2009. júl. 7. 14:48
9/23 anonim válasza:
Hülyeség...a kutyának igazán van szüksége egy kis etye-petyére. Lásd a férfiakat:) Ugyanúgy működik a kutya szervezete is mint az emberré. Hülyeség, hogy nincs szüksége rá. Nyugodtan hirdesd és sok sikert.
2009. júl. 7. 20:38
10/23 anonim válasza:
attól mert a gyereke, nem fogja jobban szeretni. ugyanúgy fog rá tekinteni, mint bárki más kutyára. nem tudom, ki volt az a hülye, aki azt írta hogy szükséges neki etye-petye, de ezt mivel bizonyítja? ez náluk ösztön, holnapra el is felejti! maradjál már a hülyeségeddel kérlek!
kérdező: ha imádod a fajtát, akkor biztosan szeretnél megmenteni egy pulit, és ezzel segíteni a fajtán, ha nem is fontos a törzskönyv, akkor meg pláne, és ne a szaporítók pénztárcáját vastagítsd... akik ki tudja milyen beteg pulit (ha egyáltalán az) sóznak rád. keresd fel a pulimentőket: [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!