Miért megy ki a Németjuhász kutyánk a redőnyön?
szeparációs stressz ,és az elválás miatti aggodalom:)
talán kevesebbet kellene szeretni,és többet nevelni:)?
persze ez nehéz,mivel ,családtaggal másként bánik az ember, csak sajna később ezek a családtagok kerülnek a menhelyekre,a neveletlenségük,és a rosszá váló viselkedésük miatt.
pedig elég lenne ,ha megfelelő módon nevelnéd:)
megfelelő mód egyik része, pedig a kutya viselkedésének megértése,illetve a rossz viselkedési forma korrigálása,magyarul : neveld meg !
ne csak szeresd,neveld !
ha csak a szeretettel lehetne nevelni , nem lennének tele a menhelyek:)de mivel évente kb:40 000 kutyát altatnak el
,így ez nem a járható út!
Hát, nálam családtag a kutyám. Párommal együtt neveljük. Mi olyan helyre megyünk CSAK nyaralni, ahova vihetjük magunkkal. Ez a ti döntésetek.
Ettől függetlenül tényleg el kéne kezdeni komolyabban foglalkozni a kutya ösztöneivel, nevelésével és megértésével, másképp ez nem fog helyrejönni.
Értem. Szóval a neveletlenségen lehet a hangsúly. Az viszont könnyen meglehet, mert menhelyről hoztuk, és az előző gazdája verte, ezért mi még soha nem emeltünk rá kezet, sőt még kiabálni sem szoktunk vele. Nyílván a nevelés nem abből áll, hogy verjük a kutyát, de néha egy fenékre pacsi talán nem ártana, de ez sajnos nálunk "tilosként" van berögződve.
Köszönöm a segítséget!
A verés nem nevelés, még csak nem is igazi büntetés, a helyes viselkedések eléréséhez és a helytelenek megszüntetéséhez szinte semmi köze sincs még a "seggre pacsinak" sem. Hiteles vezetőnek kell lenned a szemében, a sorrendben növelned kell a közted és a kutya közötti távolságot -persze a te javadra- és be kell tartatnod a kiváltságaidat. Egyik kiváltság például az is, hogy a kutya nem kezdeményezhet közös akciót, nem szökhet ki. Bár nálatok nem erről van szó, hanem egy szeparációs stresszről. Valószínűleg igen magas fokú túlkötődés is van nálatok, a kutyának így nem jó a probléma megoldó képessége. Többet kellene olyan helyzetekbe, szituációkba vinni, ahol nem állhat csak mögéd tanácsra várva, hanem neki kell döntenie. Milyen fajtajellegű a kutya? Egy neki való munka, sport ezen remekül tudna segíteni. Hogy szoktad sétáltatni és mennyit? Foglalkozol vele máshogy is?
Egyébként nálunk családtag a kutya, mi is csak és kizárólag olyan helyre megyünk nyaralni, ahova tudjuk vinni magunkkal a szintén nagy testű kutyánkat.
Előző vagyok, bocsánat, teljesen hülye voltam. Nem figyeltem, hogy német juhászról van szó.
Vinni kéne terelni, ez például remekül segítene a problémátokon. Dolgozni kellene vele akár komolyabban is. Ez egy univerzális kutya, az engedelmestől a nyomkövetésen és ÖV-n át az ügyességi feladatokig mindenre tökéletes. Ha nem dp-s, akkor a frisbee, agility remek lenne még neki.
Van kertetek. De, gondolom, nincs kennel. Azért egy tágas kennelben becsukva csak elviselhetőbb a kutyának, mint a bezárt lakásban . Főleg, ha valóban megy hozzá valaki legalább kétszer.Egy hétig egy bezárt, levegőtlen helyen , melegben.... Naná, hogy menne kifelé.
Az én barátnőm nagyon sok családhoz jár, amíg nyaralnak. Megy a kutyáért, elviszi futtatni, megeteti, megitatja naponta kétszer őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!