Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kivihetem-e a körfolyosóra a...

Kivihetem-e a körfolyosóra a 9hetes kutyust?

Figyelt kérdés
Van egy 9hetes kiskutyám, tudom, még nem szabad levinni, míg nem kapta meg az összes oltást. Viszont 3.emeleten lakom, körfolyosós házban. A körfolyosón sétálhatok vele? (még 2 kutya lakik az emeleten, néha körberohannak-ez nem árt neki?) Már nagyon menne ki, mozogna...
2009. júl. 6. 14:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem ért hozzá, tényleg ne válaszoljon!

Drága szakértő, mennyi kutyát neveltél fel, városi körülmények között bérházban? Ebből hány maradt életben és kapott fertőzést amiben el is pusztult? Mennyi volt az amivel viselkedés zavar miatt találkoztál, mert a korai szocializáció kimaradt az életéből? Vagy mennyivel, aki makk egészségesen átvészelt minden környezetből jövő fertőzés veszélyt.

Egészséges, jó immunrendszerrel megáldott kutya, rendszeres és időben beadott védőoltásokkal, jó eséllyel gond nélkül felnő.

Mi emberek se élünk izolált környezetben, pedig sok virus leselkedik ránk, akár az utcán sétálva.

Nevetséges azt gondolni, hogy a kutya a lakásban, egészséges, erős, problémamentes kutyává fejlődik.

2009. júl. 6. 23:15
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A kutya nyolc hetes. Ma már nagy felnőtt kutya, elmúlt egy éves.

Itt egy védőoltás volt benne, és két hetente kapta az újabbakat. Előszőr az utcán volt. Aztán elvitte a gazdája, egy másik idegen környezetbe. Másik utca, másik kert. Nem lett beteg!

2009. júl. 6. 23:33
 13/23 anonim ***** válasza:
81%

23:15

Először is: nem okoz gondot a szocializációban ha 12 hetesen megy ki először!

Másrészt, ha csak a saját városomat nézem egyre több a parvós kutya, mert a szaporítók túl hamar adják el, a gazdik túl hamar viszik, ki az utcán a kóbor állatok természetesen nincsenek oltva...aztán elkapja a szomszéd kutyus....és így tovább

Mindenhol van aki megússza, de van aki nem! ...és bár mindenkinek a saját felelőssége, nem fer azt mondani valakinek hogy nem lesz semmi baj, amikor ez közel sem biztos! mert nem az!

dönteni csak a tények teljes tudatában lehet, és ehhez hozzá tartozik az is hogy ha az alapimmunizáló oltások nélkül megy ki a kutya bizony könnyen lehet hogy elkap valamit!

2009. júl. 7. 16:02
 14/23 anonim ***** válasza:
89%

Akkor inkább arra kellene gondot fordítani, hogy csak onnan vigyen haza kutyát ami az alap immunizációt megkapta! Azaz, egészséges szűlöktől, egészségesen felnevelt, oltott, féregtelenített, hogy öröm legyen a kutya, ne betegség forrás.

Bizony a felelős kutyatartás erről szól, nem arról, hogy rettegjünk csak nehogy beteg legyen!!!! Mind a testi és leki szükségletet biztosítani kell a kutyának a kutya élethez, ami nem a szobába bezárt bőrtönt jelenti.

Már senki nem tudja, hogy a kutya állat? AKKOR ÉRZI JÓL MAGÁT HA FUTHAT MOZOGHAT?

2009. júl. 7. 16:25
 15/23 A kérdező kommentje:

Kissé szerintem kiforgattad, félreértetted, 16:25.

Amúgy azért ilyen fiatalon kerül a kutya az új gazdihoz, mert ezekben a hetekben a legmegnyílóbb az újdonságok felé. A 12.hét után bezárkózik, nehezen illeszkedik be. Nem parázok folyton azon, hogy "jaj, el ne kapjon valamit",nekem öröm a kutyus! Viszont tudom, hogy muszáj itthon lennie, míg nem kap oltást.

2009. júl. 7. 17:01
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

van itt egy kis tévedés...igaz hogy a kutya a 7-8 héten a legfogékonyabb de az alapvető szocializáció folyamat ekkor még az alomban zajlik, az anya és a tesók segítségével. Ekkor tanulja meg játékos verekedéseken keresztül hogyan bánjon más kutyákkal. A külvilág a 12 hét után is érdeke, a kutya nem záródik be ahogy mondod, bár nem tudom hogyan érted ezt.

egy normális kutya élete végéig érdeklődő.

az 5 alap oltás közül az utolsót viszont még a legkorábbi kezdés mellett is csak a 12. héten kaphatja meg, így korábban nem is nagyon van lehetőség a külvilággal való ismerkedésre.

2009. júl. 8. 11:49
 17/23 A kérdező kommentje:

[link]

innen vettem az infómat.

2009. júl. 8. 14:41
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
2009. júl. 8. 20:31
 19/23 A kérdező kommentje:
Sokan összekeverték azzal a kérdést, h levihetem-e utcára... Nem akarom utcára, csak a körfolyosóra, hol nagyon ritkán körbeszalad 1-2x egy kutya. Szóval: körfolyosóra kivihetem?
2009. júl. 9. 12:35
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Én kivittem a kutyámat, szinte azonnal és kedves, barátkozó természete lett.

Az a tapasztalatom, hogy amelyiket csak három hónap után engednek közösségbe, azok vagy félősek, vagy támadnak, vagy egyszerűen nem jönnek ki senkivel.

nagyon fontos a szocializácio és időben kell kezdeni.

Értem én a féltést is az oltások miatt, de szerintem azt meg kell kockáztatni.

Ill én megkockáztattam és úgy látom utólag, hogy jól döntöttem.

2009. júl. 11. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!