Mennyi ideig lábadozik egy szuka kutya ivartalanítás után?
A műtétet követő napon az altatótól kóválygott, estére már egész határozottan tudott lépkedni.
Másnapra kialudta, és csak arra kellett odafigyelni, hogy a varrás ne szakadjon fel, ne legyen baja, egyébként a kutya tudomást sem vett róla, még tölcsér sem kellett rá szerencsére. Persze ha néhány órára magára kellett hagyni, akkor rátettem a biztonság kedvéért, de soha esze ágában nem volt piszkálni a varratokat.
Igazából csak arra kell odafigyelni, ne ugráljon túlságosan kb. 3-5 napig, a műtét után 10. napon varrat szedés, de az meg már semmi. :)
Tehát a szó szoros értelmében nincs lábadozás szinte semennyi sem, erre a fenti egy dologra kell odafigyelni.
Én azt javasolnám, hogy azért egy-két napig maradj vele. Biztos, ami biztos. Amúgy a dokik a varratszedéstől már gyógyultnak nyilvánítják, úgyhogy a lábadozási idő papírforma szerint 7-8 nap.
De...Nekünk nem volt ilyen könnyű, mint a 2. válaszolónak. Az első nap kóválygott, a második nap csak feküdt, aztán 3 nap már futni szeretett volna, de nem engedtük. Aztán történt ez velünk:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2897692-ivart..
Erre ma már az lenne a válaszom, hogy "méregtelenített".
Ettől függetlenül én továbbra is azt érzem, hogy jól döntöttünk, amikor ivartalanítottuk. Nem lesznek csúnya betegségei, és megkíméljük őt a folyamatos tüzeléstől, álterhességtől.
szia!
Általában viszonylag hamar túl lesznek rajta, de a húgom kis tacsi keverékének begyulladt a műtét helye, ezért őt injekcióra kellett vinni, és tablettákat is kapott. Szóval, ha nagyon levert a kutya, vissza kell vinni!!
Szerintem az első 2 nap maradj vele otthon, már ha vehetsz ki szabit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!