Hogy győzzek meg egy csökönyös nagymamát, hogy ne etesse minden hülyeséggel a kutyát?
Ketten lakunk nagymamámmal egy másfél szobás lakásban, plusz a kistermetű kutya. Sajnos nem vagyunk abban a helyzetben hogy szétköltözzünk, úgyhogy ez pár évig így is marad. Én csak napi egy sétát tudok lebonyolítani a munkám miatt, így a másik két sétáltatást ő végzi.
Mielőtt együtt laktunk volna én ügyeltem a kutya étkezésére, ezért tőlem most sem kunyerál, tudja, hogy eredménytelen. Tőlem csak annyit kap amennyit kell.
Viszont nagymamámnál meg hamar észrevette hogy hat a kéregetés, mert ő minden alkalommal ad is neki. mindegy mi van épp a keze ügyében, sütemény, túrórudi, dió, napraforgómag, pogácsa, palacsinta, puffasztott kukorica, vajaskenyér, krumpli....mindenből ad neki.
Már tiszta kövér szerencsétlen kutya, pedig minden egyes áldott alkalommal elmondom, hogy NE ADJ NEKI, egészségtelen, sőt, bele is halhat, de mintha meg se hallaná. féltem a kutyát, így nagyon hamar rámegy az egészsége... Mit tegyek??
Mutasd meg neki ezt a kérdést, mintha nem te írtad volna...
Egyébként velem is ez volt a helyzet, vagyis keresztanyámmal. Amikor itt volt nálunk, mindenfélével etette a kutyámat, ami épp nála volt, és ilyenkor én voltam a #@%!*Ä mert bezártam a kutyát a szobámba. Persze tudom, ne a legjobb megoldás volt, csak tele volt a tököm, hogy ennénk, a kutyám szájából meg patakokban folyik a nyál. Kérdem én, nem lett volna egyszerűbb nem adni neki, és akkor békésen elvan az asztal alatt?
16/L
Nálunk is ez van,anyukám ha eszik a kutyának is ad és nekem mondja,hogy én miért nem adok neki olyan aranyosan néz,meg látszik rajta hogy úgy megenné..stb :D
Mondtam már neki, hogy ne adjon,de semmivel nem lehet meggyőzni. :(
Valószínűleg sehogy, sajnos. Az öregeket gyakran nem lehet meggyőzni, akkor sem, ha a világ legjobb orvosai adnak igazolást arról, hogy ebbe rövid időn belül bele fog halni a kutya.
Mozgasd (=sportoltasd, ne csak sétáltasd) sokat, beszéld meg az állatorvosoddal, hogy te hogyan etesd és mivel ilyen körülmények mellett, nyomaszd a nagyit és dolgozz azon, hogy elköltözhess minél hamarabb.
En is azt jatszottam be, hogy lementem állatdokinhoz, kiállítottam vele 1-2 kamureceptet gyomor-bélgyulladásra meg egy számlát és kifizettetem nagyanyámmal... Szerencsére pont börgyulladása is volt a bolháktól, szóval minden összejött, hogy látványos tünetei legyenek :D
Sajnos csak ez jött be... De most már elfogadja, hogy nincs össze-vissza zabáltatás, mert edzeni is össze-vissza megyünk és nem hiányzik egy gyomorcsavar :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!