Mennyi pénz eltartani egy Yorkshire terrier kutyust?
Havi tízezer-húszezer, mert kezdetben a védőoltásokra sok elmegy.
Az ennivalója az nem nagy tétel, de érdemes jó minőségű tápot venni.
Kedves 20.00-ás.
Ne túlozzunk azért.
Az első hónap lehet húzósabb, bár attól függ, mikor, hány oltássak hozza el a kiskutyát a kérdező.
Akkor is az első hónap max. 15, ebben felszerelés is benne.
3-4 ezer, az első félévben, utána már csak a kaja, ami egy ekkora kuttynak 2000 körül van.
Üdv.
én az 1. és a 4. vagyok.
annyival azért kiegészíteném a mondandómat, (és ezt egy picit az utolsó válaszolónak is címezve) hogy nem mindegy, mit adunk neki enni, szerintem pár ezer forintból nem lehet kihozni egy hónapban a kajáztatást, akkor sem, ha nagyon kisméretű kutyáról van szó.
és még annyit, hogy az egyéb/egészségügyi kiadásokba, nemcsak az oltásokat számoltam bele, hanem azt is, ha pl. el kell vinni a kutyust leszedetni a kutyus fogkövét, vagy begyulladna a szeme, füle, a kozmetikát kb. évente 4-5-szöri alkalomnak gondoltam. arról már nem is beszélve, hogy ha ne adj' isten később, ha már idősebb lesz a kutyus szüksége lenne bármilyen műtétre, vagy betegsége lenne, nem árt ha van készenlétben 150-200 ezer forint, aminek a gyűjtését, már most meg lehet kezdeni, hogy havonta félretenni 1000-1500 forintot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!