Ha a kutyátok elkezd ugatni, akkor rászóltok, vagy ráhagyjátok, mondván, hogy egy kutyának ez a dolga?
enyém csak társalog másik kutyákkal,panelba lakunk és ha kintről hal kutyát elkezd vakkantgatni. De én csak csuklásnak hívom olyan mint egy dünnyögés,ilyenkor csak kinevetem olyan aranyos:)
Ha meg lemegyünk sétálni annyira örül,hogy leérünk akkor rázendít néha egy nagy ugatásszerenádra,hogy nah megjöttem kb. de ez csak 1 pillanat:) Ezt is ráhagyom.
Amúgy ha folyamatosan ugatna rászólnék,idegesítene.
Ha én kérem hogy ugasson még meg is dicsérem, ha a szomszédot ugatja szintén, ekkor max vakkant 3at, jelezve, hogy ott van, és ilyenkor általában nem szívesen tartózkodunk a kertben, mert mindenbe beleszól.
Ezeken kívül nagyon ritkán lehet hallani a hangját, nem az a mozgó falevelet is megugató típus. Néha beszáll 1-2vakkantás erejéig, ha zeng az egész utca, de olyankor elhívom és abbahagyja. Nálunk az a dolga, hogy a társam legyen, nem az, hogy vég nélkül ugasson, azt nem szeretem. A postást nem ugatja, azt már az elején megtanítottam neki, hogy mellőzze, ugyanígy a reklámújságosokat se.
Mivel tavaly ősz óta szinte csak benti kutya volt, és most kb. 2 hónapja kint alszik, hagyom, hadd ugasson, úgysem viszi túlzásba. Napközben akkor őrjöng nagyon, ha kutyával mennek el előttünk vagy újsághordók dobnak be anyagot...a postást simán beengedi a kertbe, viszont amint becsukta maga mögött a kaput és elindul bringával, Argos utánarohan őrjöngve a kerítés mellett, ahogy akkor is, ha hozzánk nem jön be, csak elmegy előttünk.
Egyébként nagyon hangulatfüggő, hogy mikor mennyit ugat. Ha nagyon fáradt / nagyon melege van, akkor sokszor kutyákat se ugat meg...ha meg olyanja van, akkor sima járókelőre is őrjöng :)
Általában ha túlzásba viszi, akkor leállítom, mert engem idegesít :D
Amikor mostanában a szomszédos sörözőben hétvégenként este megy a buli, és ittas egyének hőzöngenek előttünk, akkor még buzdítom is az ugatásra és dicsérem.
Ha kint vagyok én is a kapunál és úgy kezdene őrjöngeni, akkor legtöbbször szólok neki és leáll az ugatással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!