A Dobermannak már nem vágják a fülét meg a farkát?
Most néztem egy tenyésztő/kennel honlapját és láttam 6 hetes kutyákról a képet és megvolt a farkuk! Azt pár napos korban kell levágatni, miért nem tette?
Van olyan szabályozás mint a rotikra, hogy már nem lehet a német kennel klubb miatt? (kiállítási kutyáknál)
Olyanok kíméljenek akik szerint állatkínzás, köszönöm.
az új állatvédelmi tv szerint farkat csak 7 napos korig lehet vágatni .
anno (Friedrich Louis Dobermann) nem véletlenül kezdte vágni a fület, farkat.
A fület addig elvileg el kell fogadniuk még standardat nem módosítanak szerintem. Vannak olyan országok ahol nem, viszont a mi 2013. word dog show-kn is elfogadják a fül és farokvágott kutyákat csak ki van írva, hogy a vágatlanokkal kerülnek elbírálásra.
Én biztos levágatnám!!!!
Semmivel sem fáj jobban mint az ivartalanítás, sőőőt...
előző vagyok.
Sok kutya ide oda csapkod a farkával felszakad, nem gyógyul be mert állandóan odacsapja valaminek. Szóval jobb vágni!
10:58-as! Az a rész MÉG NEM KERÜLT BELE a szabályzatba (amúgy nem is a tv-be fog bekerülni, hanem "A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról" című kormányrendeletbe, és oda is csak 2 hónap múlva).
Jelenleg TILOS vágni. Ez van most érvényben:
1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről
10. §(2) Az állaton küllemének megváltoztatása érdekében, továbbá más, nem az állat egészsége vagy későbbi egészségkárosodásának megelőzése céljából történő sebészeti beavatkozás - az ivartalanítás, valamint e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott további beavatkozás kivételével - nem végezhető.
A végrehajtási jogszabályban pedig ez van:
10. § (1) Az állat küllemének megváltoztatása érdekében, továbbá más, nem az állat egészsége vagy késobbi
egészségkárosodásának megelozése céljából történo sebészeti beavatkozás – az ivartalanítás és a fajtajelleg fenntartása
kivételével – nem végezheto.
Viszont a dobi FCI standardje a következő:
Fülek: Magasan tűzöttek, közép nagyok, elülső peremükkel a pofához simulnak.
Ha vágva van, akkor nem tud a pofához simulni, pedig a fajtajelleg ezt követeli meg.
Ezért nem lehet HIVATALOSAN vágni a dobi fülét.
Az amstaffnál sajnos megengedi a kupírt, de felhívja a figyelmet, h a vágatlan előnyt jelent.
Little Red
Múltkor mondtam, hogy veled nem beszélek...Egy párszor írták már neked, hogy ne legyél annyira okos!!!
Hidd el el kicsit jobban ismerem az állatvédelmi tv-t kívülről belülről mint te ( kutyakozmetikus )!!!
Te ne beszélj butaságokat olyan, nincs ha az egyiknek megengedett akkor a másiknak nem! A standard leírja, hogy kell álljon a fül ha nincs vágva! A fele kutyának sajnos nem úgy áll a füle. igen vannak kiállítások ahol előnyben részesítik a nem vágottakat.
A szabályok azért vannak ,hogy lehessen mit megszegni:-)
Mindent lehet csak akarni kell :-)
Ha nem itthon akkor külföldön!
Ameddig nincs standard módosítás addig mindent lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!