Miért ilyen csúnyák a kutyám fogai?
8 éves "idős" kutyusomnak, sárgulnak, helyenként barnulnak a fogai, mint az embernél a lyukas, romló fogak. Kölyökkora óta kapott "kutyafogkeféket", bőr rágókákat, sosem volt probléma a fogaival.
A korának köszönhető és természetes ez az elszíneződés, vagy meg kéne mutatni dokinak? Honnan tudhatom, hogy romlanak a fogai, vagy csak elszíneződtek? Mit tudok vele tenni?
Nekünk is mikor idős volt a kutyánk ez volt a probléma:/ Elvittük dokihoz leszedte neki nagyon szépre,nem is ment tönkre a foga utána:)
Meg lehet kapni kutyafogkrémet én rossmann-ba vettem,vettem hozzá gyerekfogkefét 200 ft-ért és azzal szoktam havonta átmosni a kutyám fogát:)
Az a probléma, hogy túl sok mindent nem szeretnék vele "etetni", mert így is diétára vagyunk fogva, nagyon hízékony jószág, emellett pedig diszpláziánk is van, tehát a súlyára nagyon kell figyelnünk, hogy kordában tudjuk tartani a csípő problémáit.
Lehet kapni zöldkagylós "fogkeféket", ilyet kapott sokáig, de igazából nem használt semmit. Egyszer találtam ilyen préselt bőrből csomózott csontot, aminek a közepén egy zöldkagylós réteg volt, talán az használta eddig a legtöbbet, de ezt meg úgy rágta, hogy véres volt utána minden és kitartott pár napig, rossz volt nézni, viszont szépen megtisztította a fogait. (akkor még nem voltak barna foltok mondjuk)
Szóval nem akarok bármit odaadni neki, ha még is, akkor az legyen porc barát, vagy "diétás". Viszont akkor ha legközelebb a doki felé járunk megmutatjuk neki! Köszönöm a válaszokat!
Vidd el állatorvoshoz és nézesd meg vele a fogait. Jobb esetben tettél egy sétát esetleg kifizeted a vizitdíjat, ha van. Rossz esetben fogköve van, amit le kell szedni (ezt CSAK a doki tudja leszedni), talán fogat is kell húzni.
Ha nem büdös a szája, akkor lehet kezdetleges fogkövesedés, ha büdi, akkor ott már komoly baktériumtanya alakult ki, mindenképp nézesd meg.
Én kutyám 17 éves és ma volt harmadszorra fogkő leszedésen (és foghúzáson) úgyhogy tudom, miről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!