Kajazabálás földről. Leszoktatás?
ma 09:27
Haszontalan a csípős. A kaját általában egyből lenyelik. Így csak akkor csíp, ha jön kifelé a másik végén a kutyának. Na, meg a gyomra sem fogja jól érezni magát. De nem fogja összekötni ezt az érzést a felszedett kajával. Tiltás-büntetés csak azonnal hatásos.
09:27-es! Az enyémnek egy komplett doboz erős pistát is rátehetnél, imádja a csípőst :P
Amint a megszaglászáson kívül bármi mást is akar a kajával, azonnal szidd le. Én megrángattam, nem csak tiltottam, hisz egy ilyen manőver az életébe kerülhet. Utcán füvön meg boton kívül semmi mást nem vesz a szájába. Volt, h sültcsirke volt letéve, simán elsétált mellette. A kaját kint észre se veszi.
Na igen. Nekem anno még azt javasolta egy kiképző, hogy a mentolos fogkrémet utálják a kutyák, sokaknál bevált az, ha felvett valamit a kutya a földről, mentolos fogkrémet nyomtak a szájába, hogy összekapcsolja a kaja felvételt a kellemetlen ízzel.
2x próbálkoztam ezzel, a kutyám várta, hogy adjak még neki :D
Szia.
Én anno a kutyámat úgy szoktattam le az utcán való kaja keresésről ,hogy megkértem egy ismerőst ,hogy adjon neki kaját az utcán úgy,hogy elengedtem ő padig gyanútlan sétált és számára idegen ember étellel kínálta ,sőt ! A kedvenc kajájával..
Nos itt volt az a pont amikor bekapta az ételt ,azonnal kapott egy pici pofont amitől meglepődött nem fájdalom okozás történt.
Egy idő múlva nem fogadta el kb 4-5 próbálkozás volt egymás után , akkor jött egy másfajta megközelítése a dolgoknak.
Mást kértem meg szintén ,hogy adjon neki csontot amit ebéd után meghagytak.
Ez is bevált azonnal rákapott.
ebben az esetben az illető a másik kezével meghúzta a fején a szőrt és megint nem tudta elvenni az ételt tehát negatív dolog érte itt is.
Utána egészen nyugodtan viheted az utcán nem fogja felvenni a kaját ( idő kell hozzá ) nem egyik napról a másikra megy...
Utána ha bárki idegen meg akarja kínálni előbb utóbb vicsorogni fog rá nemhogy ételt elfogadni és felvenni a földről.
Tökéletesen bevált módszer.
:-)
Erős paprika nem zavarja a kutyát ,a lejmolásról leszoktatás hagymával dobva történt..
Többet nem kunyerbált..
Mivel még kölyök a kutyád, amikor pórázon van, letiltod a felszedésről. Póráz nélkül pedig teszel rá szájkosarat, hogy ne is legyen lehetősége felenni bármit. Ilyenkor is figyeld és amikor látod, hogy próbálkozik felenni valamit, rászólsz, hogy NEM ! Ha működik a letiltásod, leveheted a kosarat. De ekkor is még sasszemmel figyeld, ha fel akar szedni valamit.
Amíg tanítod, olyan helyen kell elengedni, ahol még szemmel tudod tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!