Ez mind szép és jó, de ki fogja ezeket betartatni és ellenőrizni?
az állatorvosok, a tisztiállatorvosok, a közterületfelügyelők, a jegyző....
ezeknek nagy része nem új törvény, pla chippelés is egy csomó városban kötelezp, nálunk is, nem volt semmi gond,minden kutya chippes ma már
Ha tilos árulni gömbakváriumot az már fél siker (és az ellenőrizhető könnyen.
Nálunk bizony végigjárta az önkormányzat a házakat és ellenőrizték a kutyákat. Náluk volt az állatorvosok által leadott lista.
ma 00:24
Ahol nem volt a kutya életében orvosnál, még oltásra sem, akkor azok kimaradtak?
nem maradtak ki,mert minden lakásba, házba bementek és mindenhol kérdezgették, hogy a szomszádokküzülkinek van kutyája.
Alista arra való, hogy azon fel van tüntetve melyik kutya chippes, mikor lett olva, ivartalanítva....
nem az a cél ,hogy betartatni:)
a cél megváltoztatni az állatártással kapcsolatos negatívumokat.
felelős állátártásra nevelni:)
legalább is ez kellene ,hogy legyen a cél:)
próbáld Bécsben vagy Svájc valamely kis városában otthagyni a kutyaszart az út szélén :)
azonnal 100 euró bírság:)
és vagy 10 ember szól rád!
mert ők odafigyelnek, de amíg M.országon a kutyások 50 %-a nem szedi fel a szart a kutyája után??
személy szerint sokkal komolyabb büntetést,és sokkal több iskolai felvilágosító órát tartatnék!
természetesen ezek a dolgok nem azonnaliak, de nekünk kell pédát mutatni,mondjuk azzal ,hogy felszedjük a kutyáink ürülékét,hogy nem nézzük el mások trehányságát,és hogy megteszünk mindent amit tudunk.
vagy ez hü...ség???
talán nem is !!!:)
Drogot is tilos árulni, mégis hozzá lehet jutni...
Ami a chipet illeti, nálunk pl hetekig!!! Szinte egész nap a közteresek rótták a parkban a köröket és bizony odamentek kutyásokhoz, megnézték, van-e chipje, és amikor még nem volt szabad elengedni a kutyákat, rájuk szóltak és volt is, akit megbüntettek. Bár ez a része közteres-függő (vagy kutya függő) volt, mert én a kölyök kutyámmal nem kaptam a pofámra, hanem még oda is hívták magukhoz és megsimogatták, majd megkérdezték mennyi idős és nem szóltak, h. nincs pórázon.
Én is arra gondoltam, hogy pl a kertes házakat talán még végig is járják, hogy ellenőrizzék a kutya körülményeit, oltásait és hogy van-e chip benne, de ez a panelokra is kiterjed majd? Mi XI. kerben lakunk egy tök normális környéken, de a kutyatartókat néha igencsak megbüntetném. Hiába mondom, hogy adok zacskót, amikor látom, hogy esze ágában sincs felszedni a kutya ürülékét, de még így sem hajlandó, mert ő nem szokta felszedni... Lehet veszekedni, de úgy gondolom, hogy nem az én tisztem betartatni, hogy ne hagyja ott a kutyasz*rt. Persze mai napig felkínálom a zacskót, de ha nem kell neki, akkor nem fogok leállni veszekedni, mert egyrészt értelmetlen, másrészt nem vagyok egy veszekedős típus. Igenis keményen meg kell büntetni azt, aki nem takarít a kutya után. Másrészt tudok olyan kutyákról is, nem is egyről, akik még életükben nem kaptak oltást, mert a gazdájuk szerint felesleges.
Itt is köröznek a közteresek és régen büntettek, ha póráz nélkül sétált a kutya, de most már azt is nagy ívben letojják. Így tényleg nehéz lesz betartatni a szabályokat!:( Pl tőlem sem kérdezte még soha senki, hogy van-e chip a kutyában. Egyszer egy neten hirdető szaporítóval közöltem, hogy ha chip nélkül adja el a kutyát, akkor fel is lehet jelenteni, de csak kiröhögött. Ezek szerint nem veszi ezt komolyan a többség, főleg azok nem, akiknek a legjobban kellene.
Remélem egyszer azért eljutunk az említett svájci és bécsi szintre!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!