Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nekem egy hároméves labradorom...

Nekem egy hároméves labradorom van. Gyakran szoktam vele futni sétálni, de azután mindig kidől a fáradságtól. Mennyit bir háromévesen a labrador?

Figyelt kérdés
nem duci. jol eszik.
2009. júl. 4. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Kortól és fajtától szinte teljesen függetlenül (a labi is ide tartozik) a kutyák nagyon jól bírják a mozgást. Annyit biztosan bír, amennyit te. A különbség csak annyi, hogy ő egy 10-15 perces pihenő után nyugodtan tovább tudná folytatni a futást, még neked hosszabb pihenőre van ehhez szükséged.

Szóval nyugi, kifárad, mert kifárad; ez természetes. Viszont annyira nem tudod kifárasztani, hogy azt mondja, hogy elég, nem bírom. Te hamarabb jutsz el arra a szintre. Amúgy meg azért nyúlik ki mikor hazaértak mégis hosszabb időre, mert jólesően megfáradt, és ezt kipiheni. De ha te kitalálod mondjuk 15 perc múlva, hogy irány fussunk tovább, akkor feláll és fut veled. Szóval nyugi, mennyetek csak nyugodtan tovább futni, biztosan nagyon szereti, élvezi.

Max. majd mikor már idősebb lesz (kb.5 év fölött), akkor már nem fog annyit bírni, de ezt majd látod rajta, mert húzatni fogja magát, lassít majd a tempón. Akkor lassíts te is, ill. csökkentsd a távot is, hozzá igazodva.

2009. júl. 4. 13:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Uhh hát az én beagleöm ha ezt csinálná :)

Lehetetlen,hogy ugy elfáradjon,hogy nem fut tovább eygszer 1 óráig folyamatosan futott nem lehetett "lelöni" hihetetlen szóval szerintem is csak elfárad és kipiheni magát.Mennyit bír?Hát mamám labradorját 4 éves viszem futni ő is nagyon sokat bír Ő is szóval szerintem ezt így nem lehet megmondani ez olyan mint az embernél :)

2009. júl. 4. 13:33
 3/6 anonim ***** válasza:

"Max. majd mikor már idősebb lesz (kb.5 év fölött)"

Azért egy 5 éves kutyát nem lehet idősnek, de még idősebbnek sem nevezni.... Túlzásokba ne essünk már. Egy kutya 12-15 évet vgan elél.

Nekem egy 4,5 éves labradorom van; mi is járunk rendszeresen futni, és versenyszerűen agilityzik. Ő kifejezetten vékony. 10-15 km-es köröket terepen simán bír. Annyi h a kutyák csak a nyelvükön keresztül tudják hűteni magukat, így sokkal többször kell piciket pihenniük, inniuk a nagyobb igénybevételekkor mint ugyanolyan távon az embernek. De többet bírnak mint egy átlag ember. De 10 km futást még lazán bírnak - és egy nagyobb túrán nagyjából 10 km-enként kell itatni (természetesen melegtől is függ).

2009. júl. 4. 17:27
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi a válazsokat. igazatok van. ma is sétáltunk, és ő még kétóra mulva is futkározott a parkban. ivott egy kicsit, ment tovább
2009. júl. 4. 20:52
 5/6 anonim ***** válasza:

A séta és a futás között azért óriási különbség van.

A futás kimerítőbb, nagyobb energiát felemesztő sport ( még a kutyának is)

Jó szív,tüdő, jóizomzat, egészséges csontváz és izületek kellenek a megterhelő mozgáshoz. Edzeni kell rá, még a kutyának is. Több órás, napos tunyulás után, ő is sokkal jobban elfárad és kidöl.

2009. júl. 5. 07:27
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves tegnap 17:27-es (ha jól emlékszem)!

A 10 év is az 5-nél több...Mondjuk abban igazad van, hogy az 5 év még nemidősebb kor. De hát nem is ez volt a lényeges a kérdezőnek, a lényeget azt hiszem jól megválaszoltam. :)

Azért nincs hari.

2009. júl. 6. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!