Hogy neveljem a 10 hetes komondor kiskutyám?!
Az, hogy valakinek volt valamilyen kutyája, nem jelenti automatikusan azt, hogy másik fajta is való neki. Meg attól, hogy valaki csinál valamit, nem lesz benne automatikusan jobb.
Az meg biztos, hogy most még nem drasztikus a helyzet, de nagyon gyorsan az lesz. Ha nem bírsz el vele tíz hetes korában, mit fogsz csinálni, amikor majd egy éves kora körül elkezd kamaszodni és előről kezdeni az akaratoskodást? Ezek sokkal komolyabb problémák, mint amilyennek látod, és minél korábban kezeled, annál jobb lesz mindkettőtöknek. De ehhez képezned kell magad, ezek nem olyan dolgok, hogy mondunk egy technikát, és az majd megoldja minden gondodat. Az, hogy a kutya akaratos, te pedig nem tudod kezelni, ezer apróságban meg fog mutatkozni, és neked mindegyikben tudnod kell a kutya fölé kerekedni, ahhoz pedig nem elég az a tudás, amit itt írásban megoszthatunk veled.
Bocs,az én válaszom nem fog tetszeni de ez már régóta kiakaródzik jönni..
Nem tudom elképzelni a szituációt,hogy megmorog a saját kölyökkutyád,mégcsak erőfölényben sincs,és nem is félelmetes és lövésed sincs mit kezdj vele?Az én kutyám egyszer próbált ilyet,de ösztönből olyan sallert levágtam neki,hogy soha többet nme próbálkozott. És az enyém mégcsak nem is egy kemény,domináns kutya volt mint a komondor.
Jó lenne ha elvinnéd suliba,minden egyes ilyen szemtelenségnél ahol nem reagálsz semmit csak lejjebb csúszol a ranglétrán. Ezért van pofája "mégjobban neked menni".
A kutyasuliban megtanítják mit kell ilyen helyzetekben csinálni. Persze nem muszáj elvinni,de ha te ennyire málészájú vagy ( már bocsánat ,nem sértés ez ,de az ember legyen tisztában a saját képességeivel) akkor igen,felnőtt korában szörnyű lesz a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!