Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Alig eszik a kutyám, mit...

Alig eszik a kutyám, mit tegyek? SOS

Figyelt kérdés

Bichon kutyám van, alig eszik elvittem orvoshoz kivizsgálták semmi baja. Doki szerint éheztessem ki alkalmanként és akkor,majd egy idő után mindent meg fog enni, mert attól tart majd, hogy megint jön a kajamentes időszak. Ezt nem akarom. Mindenféle kutyus kaját vettem neki, de nem igazán eszik belőle max egy nap egyszer, de akkor keveset. Már azt is kipróbáltam, hogy úgy teszek, mintha én is azt enném amit ő. Belenyúltam az ételébe és a számhoz közelítettem vele. Így hajlandó enni, de nem vagyok itthon egész nap, úgyhogy ez sem jó megoldás.

Már nagyon kétségbe vagyok esve, mert mikor simogatom érzem a gerincét és a bordáját is. Mit tegyek?????

2012. jún. 9. 17:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jött a meleg a napokban, ma meglehet fulladni olyan nyomott az idő, lehet attól is ám.:) Nyugi, ha a doki azt mondta, nincs semmi baja, akkor nincs gond.
2012. jún. 9. 17:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Fogadd meg az orvos tanácsát. Egy nap egyszer egyen. Leteszed elé a tálat, vársz 20 percet, ha nem eszik elveszed, és csak következő nap fogja megkapni, ha akkor sem eszik belőle 20 percig akkor ismét elveszed. 3. nap már az edényt is megeszi... És ne csináld az, hogy ha ezt nem eszi meg akkor veszel neki mást, mert akkor csak tanulja meg, hogy válogatni szabad...
2012. jún. 9. 18:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Hidd el, egy kutya se suicid. Ha fiziológia bajt kizárta a doki, akkor ennyi elég neki. Nem kell több. Ne etesd egész nap
2012. jún. 9. 19:00
 4/8 anonim ***** válasza:

doki mondta hogy nincs gond akkor nincs gond.

próbáld meg az előttem szólok tanácsát és "tanulja" meg hogy az étel az szent. egyébként egy kutya kibírja egy hétig is akár.. persze ne éheztesd egy hétig ezt csak azért mondom hogy ne aggódj emiatt.

2012. jún. 9. 19:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Valószínűleg már rég válogatós, úgyhogy ezzel elkéstünk! :) Mi sosem váltogattuk a kutyámnál a tápot, de eleinte egy 8 kilós zsákot (középtermetű) sosem tudtunk végig enni, mert baromira unta a harmadik vacsora után az adott tápot.

Elmentünk egy olyan boltba, ahol megkóstolhatja a kutya a tápokat, mondanom sem kell, hogy mindegyiket végigzabálta, de sikerült kiválasztani egyet, amiről úgy vélekedtünk, hogy "álmai netovábbja". Azóta imádja a hasát, hol ilyet hozunk, hol másik finomságot, a régieket, amiket utált, elhagytuk. Ez is lehet akár egy megoldás.

A másik, hogy semmi nasi!! A kutya előtt nem hagyunk kaját, nem etetjük össze vissza, nem adunk neki parizert, májkrémet nap mint nap, mert a táp utána "büdi" lesz, nem fogja megenni, ha úgy is tudja, hogy kap mást!

Kiválasztasz egy időpontot, amihez tudod magadat tartani és abban az időpontban leteszed elé a kaját (annyit, ami a zacskóra van írva, súlyának és korának megfelelően). Üldögélsz mellette és rászólsz hogy egyen... Ha nem teszi, 20-30 perc múlva elveszed előle és másnap eljátszod ugyanezt. Hidd el 1-2 nap alatt rájön, hogy nincs más választása mint megenni a vacsit!

2012. jún. 9. 20:51
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!

Megpróbálom az etetési módszert, remélem bejön. Igaz ma az egyik ismerős ment nagy bevásárlásra és hozattam vele kutya kekszet. Akkor azt most dobjam ki??? Vagy jutalomfalatként kaphat egyet ha megette az ételét?

Hu azért kemény lesz, hogy ne adjak neki nasit se. Annyira tud "kérni". Mindegy "kemény" leszek, hiszen ez az ő érdeke.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget.

2012. jún. 9. 22:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Tedd félre azt a nasit. Ha beáll az evése , akkor előveheted. De akkor viszont kevesebb legyen a kajája. Próbáld meg többet mozgatni is a kutyádat.
2012. jún. 9. 22:42
 8/8 anonim ***** válasza:

A kekszet sem szabad vele megállás nélkül etetni. Kap egy nap egyet és ennyi. Hidd el neki az teszi a legjobbat, ha rááll a napi egy kajára. Az enyémek is folyamatosan kunyiznak, de keménynek kell lenni. Úgy tud nézni, hogyha nem én etetném azt hinném éhezik.

Ha rászokott, hogy egy nap egyszer van kaja és már megeszi gond nélkül, akkor lehet kicsit engedni ebből és mondjuk ebéd után egy falatot kaphat ő is, ha olyan, viszont semmi többet! Nem szabad agyon etetni. Illetve azt is tudnod kell, hogyha egyszer rászokott a tápra, akkor is könnyen vissza lehet billenteni, szóval csak óvatosan a nasikkal utána is!

Napi egy-két kis keksz, vagy egy falat az ebédből és kész. Ennél több nem kell.

Az adagból levonást azért nem javasolnám a kérdező esetében, mert félő hogy ezzel olyan lavina indulna el, hogy megint a táp kerülne hátrányba a végére.

Légy kemény és állj ellen! Menni fog az!

2012. jún. 10. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!