A kutyátok mitől fél?
a görkorcsolyázó és egyben babakocsit toló anyukáktól ,viszont külön-külön nem .
és ideges a hangosan beszélő-kiabáló emberektől .
meg a nagyon hangos zajtól.
dörgés villámlástol már nem ( sok séta esőben esernyővel )így az esernyőtöl sem fél.
a félelmi reakciók nehezen kinevelhetőek.
ezt javasolják : ne vedd észre,ha fél.ne nyugtasd-ne reagáld le, mert a kutya ezt megerősítésnek veszi.
a félelem természetes ösztön ,és a szocializáció ( megszoktatni a környezettel )az első 16 hétben alapvető fontosságú.
ha kimarad ,sok-sok munkával és mégtöbb türelemmel kinevelhető.
türelem és sok gyakorlás ,rengeteg séta a városban,kutyaiskola ,és dícséret ha jól teljesít.
DE CSAK HA TE ,MINT A GAZDI NYUGODTAN ÉS IDEGESKEDÉS NÉLKÜL VAGY VELE !
pl :
8 hetes kutyámat megtámadta egy nagy kutya ,bordatörés-tüdővérzés stb.
felépült.
vittem mindíg sétálni,ha kutyát láttam vittem oda.
persze kutyaiskola is.
4 hónap után az őt megtámadó kutya előtt ültettem le és dícsértem meg ,mert nem ugatott rá,és nem félt,pedig tuti emlékszik!
az első 3 hónap nem volt egyszerű ,napi 2-3 sétával.
emlékszem az iskola előtti utcán reggel fél 8 kor ,1 óra alatt értem végig ( cc: 300 m ),és fogytam 5 kg !
most símán jön laza pórázzal ,és melletünk 1000-el mennek a biciklis gyerekek suliba.
türelem,és kitartás !:):):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!