Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyátok mitől fél?

A kutyátok mitől fél?

Figyelt kérdés
Az enyém mindentől. Olykor a sétáltatás is kész kínszenvedés :(
2009. júl. 3. 09:18
 1/10 anonim ***** válasza:
A német juhászom a víztől fél.Mikor locsolok eltűnik...:)
2009. júl. 3. 09:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Mikor befogadtam mindentől félt, mára sokat fejlődött, de teljesen "normális" kutya sose lesz belőle. Mostanra eljutottunk odáig, hogy nem rohan el, ha idegen embert (főleg a férfiakkal van gond) vagy kutyát lát, csak kikerüli őket, ismerősökkel már haverkodik is. Megtanult játszani, pedig eleinte a labdától is félt. Első időben, ha vihar volt egész éjjel vagy ugatott vagy remegett az asztal alatt, most már ha a lakásban van nem vesz ilyenekről tudomást, de sétánál még vannak problémák. Petárdától retteg. Ennek ellenére elégedett vagyok vele, nagyon jó kutya lett belőle, ahhoz képest, hogy 12 évig az előző gazdinál nem szocializálódott.
2009. júl. 3. 09:44
 3/10 A kérdező kommentje:
Mi nem tudunk úgy sétálni (csak kora reggel vagy késő este), hogy ne féljen valamitől. Jön a postás,fél. Jön egy anyuka kisgyerekkel, fél. Dörög az ég, fél -ilyenkor elbújik a szüleim ágya alá. A többi kutyától is fél, ha nem engedem, hogy továbbmenjen (fix pórázzal), akkor behunyászkodik MINDEN kutya előtt.
2009. júl. 3. 09:48
 4/10 anonim ***** válasza:
A miénk is csak a locsolótól. A víztől magától nem, szoktuk fürdetni, de a slagtól egyből menekül...:)
2009. júl. 3. 10:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Az én kutyám semmitől sem fél,csak ha az állatorvosi rendelőben mérlegre kell állnia :D amugy nekem pont ez egy kicsit a bajom hogy annyira vakmerő, a nála 3szor akkora kutyáknak is simán nekirontana.
2009. júl. 3. 11:09
 6/10 anonim ***** válasza:
A mi németjuhászunk 9 honapos a fünyírotol és a furotol fél.a slagot imádja.
2009. júl. 3. 12:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Az enyém is a víztől.
2009. júl. 3. 12:24
 8/10 anonim ***** válasza:

a görkorcsolyázó és egyben babakocsit toló anyukáktól ,viszont külön-külön nem .

és ideges a hangosan beszélő-kiabáló emberektől .

meg a nagyon hangos zajtól.

dörgés villámlástol már nem ( sok séta esőben esernyővel )így az esernyőtöl sem fél.

a félelmi reakciók nehezen kinevelhetőek.

ezt javasolják : ne vedd észre,ha fél.ne nyugtasd-ne reagáld le, mert a kutya ezt megerősítésnek veszi.

a félelem természetes ösztön ,és a szocializáció ( megszoktatni a környezettel )az első 16 hétben alapvető fontosságú.

ha kimarad ,sok-sok munkával és mégtöbb türelemmel kinevelhető.

türelem és sok gyakorlás ,rengeteg séta a városban,kutyaiskola ,és dícséret ha jól teljesít.

DE CSAK HA TE ,MINT A GAZDI NYUGODTAN ÉS IDEGESKEDÉS NÉLKÜL VAGY VELE !

pl :

8 hetes kutyámat megtámadta egy nagy kutya ,bordatörés-tüdővérzés stb.

felépült.

vittem mindíg sétálni,ha kutyát láttam vittem oda.

persze kutyaiskola is.

4 hónap után az őt megtámadó kutya előtt ültettem le és dícsértem meg ,mert nem ugatott rá,és nem félt,pedig tuti emlékszik!

az első 3 hónap nem volt egyszerű ,napi 2-3 sétával.

emlékszem az iskola előtti utcán reggel fél 8 kor ,1 óra alatt értem végig ( cc: 300 m ),és fogytam 5 kg !

most símán jön laza pórázzal ,és melletünk 1000-el mennek a biciklis gyerekek suliba.

türelem,és kitartás !:):):):)

2009. júl. 3. 13:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Az enyém fél a víztől,papírzacskótól,esernyőtől,vonattól,lovaktól,kamionoktól,hangos dolgoktól,fényképezőgép(vakujától).:)
2009. júl. 3. 15:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Az én kutyám a fúró hangjától, a dörgéstől és az összetekert újságtól:) Szerencsére mástól nem, de még csak 3hónapos, idáig nagyon örülök, hogy jólfogad minden újat, inkább érdeklődik és nem rezeg:) Múltkor megfürdettem (első alkalom volt), bár a kádban nem félt, de utána a biztonság kedvéért kitaccsolt, szóval azért volt stressz, ha nem is látványosan.
2009. júl. 3. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!