Mennyi idő kellett, hogy szobatiszta legyen a kutyád?
Annyira szerencsések vagytok :)
A kutyusom 4 hónapos és hiába viszem le éjjel is többször,amint elalszok csinál 1 tócsát.Esténként 3-4 pisifoltot kell felmossak,már nagyon nehezen bírom idegekkel.Arra is gondoltam,hogy direkt "k9tekszik" velem.Ma reggel is levittem,elvégezte a dolgát,feljöttünk a lakásba,mentem kávét főzni,erre odaállt mellém,nézet a nagy szemeivel és odapisilt.Pedig kb 5 perce pisilt a ház előtt...Nem tudom mi tévő legyek.Volt már előtte egy szobakutyám és vele sosem volt probléma....
kötekszik
nézett
bocsi az elírásért
Nekem egy német boxer kölyköm volt (azóta megnőtt), és ő 9 hetes korában szobatiszta volt már, amikor elhoztuk. Pedig ahonnan hoztuk, a kertben voltak, és ott volt nekik egy zárt hely, ahol az alom volt, tehát nem volt ember által szobatisztaságra nevelve előtte.
Ehhez kellett az is, hogy nem aludta ám át az éjszakát, hanem bepisilés helyett jelzett (nyüsszögött). Ilyenkor köntöst magamra kaptam gyorsan és már nyitottam is az ajtót és együtt mentünk ki. Persze jött a nagy-nagy dicséret, meg pici játék is! :)
Egyedül a második éjszakán pisilt be, mert későn ébredtem fel a jelzésére.
Körülbelül 2-3 hét után már képes volt átaludni az éjszakát este 11-től reggel 5-6ig (mi így fekszünk/kelünk minden nap, hétvégén is), de első perctől kezdve szobatiszta volt, mert jelzett, ha gondja volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!