Amerikai bulldog vagy Kuvasz?
Ezen a 2 fajtán gondolkodunk. Fontos volna, hogy:
-Szeresse a gyerekeket (nagyobb gyerekek mellett lenne)
-Legyen kitartó, bírja a túrákat, futást stb....
-Legyen jó házőrző!
-Naponta 2,5 órát tudok vele foglalkozni hétvégén 4-5 óra ebben a mozgás is benne van
-Fontos volna, hogy ne nyálazzon össze mindent, vagy csak minimálisan nyálazzon!
-Nem egyedüli kutya lenne egy kisebb testűvel lenne együtt
Melyiket ajánlanátok? Tapasztalatokat várok a 2 fajtával kapcsolatban + ha tudnátok valamilyen más fajtát is ajánlani ami jó volna a feltételek mellé azt megköszönném! (csak ne legyen hosszú szőrű!)
Előre is köszönöm a válaszokat!:)
Én pedig nem ajánlom, mivel a komondor nem szeret futni, amit a kérdező kifejezetten írt. Illetve azt is írta, hogy ne legyen hosszúszőrű, szóval a komondor így is kiesik.
Akkor már inkább a kuvasz, de az is makacs fajta, nem fogja kedvelni a nagy futásokat, ha nincs hozzá hangulata. Ezek területőrző pásztorkutyák. Túrázni lehet velük mondjuk.
Az amerikai bulldog pedig nyáladzik, mint szinte minden molosszer típus.
Szia!
Ha gyerekcentrikus kutyát szeretnél,akkor amerikai bulldog (saját tapasztalat,több is van itthon)
Az amerikai bulldog nagyon kitartó kutya,de típustól függően inkább rövid távon,bár nekem van olyan bully-m,ami bírja a túrákat,a hosszabb megpróbáltatásokat.
Házőrzőnek sem rosszak,de nálam itt a kuvasz fele billenne a mérleg nyelve. Ezt is típusa válogatja bulldognál,van amelyik nagyon éber,van amelyik hajlamos belustulni. A bulldog általában el van más kutyával (más nem domináns,ellenkező nemű kutyával),de azonos neműeknél főleg kan-kan párosnál előfordulhatnak gondok.
Én összességébe az amerikai bulldogot tökéletes családi és házőrző kutyának tartom,csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!