Francia bulldog, angol bulldog vagy mopsz egy lakásba. Miért?
Amelyik jobban tetszik! Szeretnek sétálni de nincs nagy mozgásigényük,főleg hőségbe vigyázzni kell rájuk nagyon a legzési nehézségek miatt! Mindegyik ápolás szintjén ugyanott van,redőket tisztítani kell! Annyi hogy a francia és az angol ugyanúgy bulldog! Tehát makacs egy kutyák tudnak lenni,első kutyának nem ideális! Mopsz viszont könnyen tanul általában és szeret a gazdi kedvébe járni igazi bohócok! De ez csak fajtajellemzők egyénenként eltérő lehet! Bármelyiket is válaszd csak kennelből vegyél,vagy fajtamentéstől örökbe mert genetikai betegségekből nincs hiány!
Imádom mind a 3 fajtát,oda vagyok a turcsi orrért, a nyomott pofiért:)) De én a mopszot választanám lakásba aztán francia bulldog végül angol hiába tetszik mind a 3 ugyanúgy!:)
Mind3 lakásba való kutya,imádják az ember társaságát.Szóval még véletlenül sem lehet kint tartani őket,tehát neked mind3 tökéletes választás:) A szőrével egyiknek sincs gond,a betegségeik is hasonlók lehetnek. Tenyésztőtől vegyél,törzskönyvvel mert elég sok örökletes betegségük lehet sajnos,ennek az esélye egy normális tenyésztőtől vett kutyánál minimális.
A jellemük is hasonló,a legkisebb mozgásigénye szerintem az angol bulldognak van,de természetesen miind3 nak kell sétálnia . A mopsz egy kis energiabomba,a francia bull meg valahol a kettő között. Árban hasonlóak 80-120 ezer forint.talán az angol bull drágább a másik kettőnél,de ha az a vágyad akkor iylen söszegnél szeirntem már mindegy az a 10-20 ezer ft.
Szóval a te döntésed,melyiket szeretnéd,melyiknek tetszik jobban a jelleme,a külseje stb. gyerek mell mind3 nagyon jó. a bulldogoktól nem kell elvárni,hogy 60000 féle trükköt megtanuljanak és meg is cisnáljanak,főleg az angoltól :D
Angol bulldog. Mert nekem is ilyen kutyusom van :) De alapvetően nekem is tetszik mind a három fajta, amit felsoroltál. Enyém elég hiperaktív, imád játszani, kirándulni, okos, iszonyatosan makacs és akaratos. Azt imádom benne, hogy nagyon barátságos, imád velünk lenni, és a másik két kutyámmal ellentétben, minden kutyával jól kijön, nem akar nekik menni, séta közben tudomást sem vesz róluk, ha elmennek mellettünk.
Nagyon imádni való kutyák. Én csak ajánlani tudom ezt a fajtát. :)
ha kisebb kutyust szeretnél,mopsz vagy francia bull:) ha egy kicsivel (sokkal)nagyobbat akkor amerikai bulldog:)
nekem franciám van:) első kutyás vagyok,tény h makacs de mégis bírok vele. viszont az én meglátásom és tapasztalatom is az h a mopsz engedékenyebb fogékonyabb a tanulásra, bár sok kitartással mindegyik ugyan olyan okossá nevelhető :) már amennyire fajtájuk engedi :D
Mopsz :) De csak mert én egy ilyen röfögő-pöfögő-döcögővel élek :)))Első kutya,de nagyon jól tanítható,bár az enyém néha kicsit makacs.Nagyon okos!Nagyon torkos(talán a torkosság minhárom fajtára jellemző)vigyázni kell,hogy ne hízzon el,nagy meleg nem bírja,mozgásigénye közepes.
Az én sorrendem mopsz-francia-angol :)
Amit sokan írtak,hogy jó tenyészetből vegyél az igaz.Inkább legyen drágább a kutya mint utánna a pénzed az orvoshoz hord.
1.Francia Bulldog
2.Mopsz
3.Angol Bulldog
Előző vagyok...változott a sorrend
1. Mopsz
2. Francia bulldog
3. Angol bulldog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!