Kiskutyat szeretnek. De nem tudom milyen fajtat?
érdekes én úgy tudom jó sok van..amúgy meg az ölebek,sok pénzt és időt igényelnek(ivartalanítás,oltások,táp,abból minőségi kell,szőrápoló szerek stb..)
az ölebek minőségi,drága tápot igénylenek,kullancs elleni cseppeket(kb. 5 zer/hó)oltásokat,ivartalanítást,esetlegesen műtétet(patella,diszplázia,szemműtét stb)
könnyen allergásak lesznek,ha nem minőségi samponnal vannak fürdetve,rendszeres,napi szintű szőrápolást igenyelnek,nagyon sok mozgást(nem is hinnéd,de napi min. 3 óra rohangálás,aktív mozgás ),prémium tápokat,nem olcsót,középkategóriásat..
ezeket tudod válallni?
persze könnyebb a fajtatiszta kutyával villogni,meg szaporítani,mert jajadeédes,mint örökbe fogadni egy fajtatiszta,esetleg keverék kutyát,de az már ivartalanítva van..
Vegyél kutyás újságokat, beszélj tenyésztőkkel, olvasgass a neten, és válaszd ki, melyik fajta a legideálisabb nektek. Te tudod, mennyit akartok rákölteni (kaja, kutyakozmetikus stb.), mennyi időt akartok vele lenne, mennyire vagytok kaphatók szőrápolásra, hosszú sétákra (kerti kutyának is kell!!), házőrző kell-e vagy ágymelegítő, vagy sportolni is akarsz-e vele, esetleges betegségek esetén tudjátok-e vállalni a költségeket (ez alapvetően a kutyatartáshoz is kérdés, de vannak kifejezetten beteges fajták), na megy egyáltalán hogy melyik tetszik.
Ezeket csak te tudhatod; most én hiába mondom neked, hogy szedj össze egy keveréket az utcáról, pedig én arra esküszöm, de egyáltalán nem biztos, hogy az nektek be fog jönni. Majd' 400 kutyafajta van, válogass kedvedre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!