Tujarágás! Hogyan szoktassam le?
Van egy tündéri nőstény Angol bulldogom, lassan 2 éves. Sajnos valamiért nincs jó viszonyban a tujákkal :S mindegyiket megrágja de van egy kifejezett kedvence és már mindennel próbálkoztam leszoktatni de egyszerűen nem megy. Alapjában véve jól nevelt kutya, az alapengedelmességre könnyen meglehetett tanítani a pozitív megerősítéses módszerrel.
A tujánál viszont más a helyzet...
próbáltuk már:
- a kuyatávoltartó sprayt (hasztalan, még szerette is az illatát)
- erőspaprikás vízzel befújtuk a tuját (meg se érezte)
- jutalomfalattal a "hagyd" parancs és persze a "nem szabad" (ez egészen addig volt hasznos amíg be nem tettük a lábunkat az ajtón)
A kutya egésznap kint van az udvaron, naponta többször sétáltatjuk és rengeteget vagyunk vele kint, mégis ha 1 percre egyedülmarad nekiesik a tujának, pedig tengernyi játéka van.
Én is próbálkoztam mindenféle játékkal,de csak a bot jött be..kivéve a fenyőgallyat azt nem szereti.
Próbáld ki a sima botokat,lehet leszokik a tuja rágásról,de lehet már sohasem..én tennék egy próbát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!