Milyen kutyafajtát válasszak?
Sportos, mozgékony, eleven kutyust szeretnék. Olyan fajtát, amely alkalmas a kutyás sportokra, szívesen benne van hosszú kirándulásokban, biciklis edzésekben. Legyen közepes, vagy nagytermetű, hosszúszőrű (nem zsinóros). Nem baj, ha sokat kell ápolni, azt szívesen vállalom! Legyen kedves, megbízható, kiszámítható fajta. Az se baj, ha nem alkalmas házőrzésre, de legyen jó jelzőkutya, és jó lenne, ha szükség esetén számíthatnék a védelmére, egyszóval legyen alkalmas személyvédelemre!
Már utánanéztem interneten is, és találtam pár fajtát, de a leírásaik ellentmondóak. Ezért kérdezem itt, remélvén, hogy van valaki, aki iylen típusú kutyát tart, és az személyes tapasztalataival majd tud segítséget nyújtani. Csakis fajtatiszta kutyát szeretnék. A költségek nem jelentenek problémát, sem az időigényesség. Lehetőleg azért ne legyen a fajta túltenyésztett, azokkal általában sok gond van, legalábbis én ezt hallottam.
Hogyha már megemlítettétek a bordert, akkor a mudit is meglehetne. Szörnyen mozgékony kedves, de idegenekkel tartózkodó, közepes méretű, nem kell nemtom mennyit gondozni. Ja, és ha nem akarsz, vagy épp nem érsz rá vele foglalkozni, mert mondjuk beteg vagy, félnapokat elfekszik és alszik. Mindig veled van, mint egy árnyék, de ha nem akarod, nem lábatlankodik. És meg tud védeni. Engem egyszer meg akart támadni egy juhászkutya, nekiugrott és megtépte:) Szerencsére rokonok kijöttek kapával úgyhogy nem kellett az életét áldoznia.
Ideális kutya!
Köszi:))
A bolognese bejött mert olyan kutyánk van nemrégóta, nagyon cuki. Azért érdekeltek a sportos kutyák mert nekem igazából olyan kellett volna de nem baj:))
Köszönöm mindenkinek a segítségét és az ötleteket.
Igazán sportos kutyának lehetne nevezni a magyar Agárt is.
Neki nagyon jó házörző ösztönei vannak, csak olvasd el.
Mopsz vagy Angol Cocker Spaniel...
Viszont ha nagyobb testűt akarsz akkor a Bobtail-t vagy a Bernáthegyit tudom ajánlani.. szerintem fogadd meg a tanácsom :D Veszíteni nem fogsz hidd el nekem :D És ha a Mopszot választod ami igazából 100e ft a neten most 50ft :D
MOPSZ: aranyso de kicsi meg nem is igazán sportos de azért azt a fajtát szeretem:)
COCKER SPÁNIEL: nem valami jó testőr, de ismerek egyet, a spániel és a mopsz inkább imádnivaló kis bohócok nem tudnak igazán komolyak lenni ami részben előnyös is.
BERNÁTHEGYI:túl nagy nem sportos, imádnivaló nagy mamlaszka:D szeretem igazából én az összes kutyát, de ekkora kutyának nem lenne elég a mi kis udvaronk...még a lábát se tudná kinyújtani ha lefekszik:D
BOBTAIL: nagyon szeretem igazából jó is lenne mindig a legesélyesebbek között volt, de utánanéztem és megtuttam h neki nem elég a mi kis udvarunk mivel ez egy 40 kilós pásztorkutya:)
Most van egy bolognese kutyánk amit igazából nem én választottam, de tanulásnak jó aztán ha majd lehetőségem nyílik rá beszerzek valami nagyobb ebecskét:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!