Pekingi Palotakutya hordhat nyakörvet?
Azt olvastam sok helyen, hogy kistestűeknek, főleg Csivavának nem ajánlott a nyakörv, mert ezeknél a kutyáknál gyakori a légcsőszűkület, ilyesmi. A Pekingi Palotakutyánál is?
Az én kutyám nem igazán tud pórázon közlekedni (hámot használunk) és kellene nyakörv, hogy megtanítsam a pórázos sétára. Szabad szerintetek a nyakörv használata?
Mi is nyakörvvet használunk és a flexit felejtsd el azzal nem fog megtanulni szépen sétálni!
Annyi hogy nagyokat ne rántsál rajta mert kieshet sajnos a szeme!
Én annó azért váltottam hámról nyakörvre, mert az állandó használattól kezdett egy kicsit "kopni" a szőre a hónaljánál. Először nagyon megszenvedtünk, rendesen mint egy vad kutya úgy vergődött rajta... De hamar megszokta :) Most már van pár nyakörve, felváltva használom. A hámot igazából jobban szeretem, mert egy ilyen kistestű kutyának jobb az. Sétálni hámon is tökéletesen megtanult, ha jó a módszer mindegy, hogy hám vagy flexi van a kutyán. Flexim is van, fojtó nyakörvem is úgy a poén kedvéért :)
Szóval ha teheted, inkább hám. Maximum vissza váltasz majd a nyakörvről, ha megtanult sétálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!