Fütyicukor kérdése:
Meddig kell főzni a velős csontot? Megeheti e az egészet a kutya? Rottweiler.
Figyelt kérdés
2012. jún. 1. 13:13
1/10 anonim válasza:
ha marha velős csont akkor simán nyersen vagy forrázva is adhatod... a csont szerkezete a főzés hatására nagyon kemény lesz ami károsíthatja a fogakat illetve sokkal szilánkosabban is törik
2/10 anonim válasza:
Kifejezetten hülyeség megfőzni. Annyit érsz el vele, hogy kemény lesz és szilánkosan törik.
3/10 anonim válasza:
A velő csont kemény.Nyersen is. Nem igen tudják teljesen megenni.
4/10 anonim válasza:
nyersen add, a kalcium megvaltoztatja a szerkezetét hő hatására és megkeményedik. az már roncsolhatja afogat
5/10 anonim válasza:
A kutyának a legjobb csont a marha bordacsont, lapocka
6/10 anonim válasza:
Nálunk a marhacsontot elég nehézkes beszerezni, disznót kap a kutya heti 1x, amit felfőzök emberi csontlevesnek. Semmi baja tőle, van amikor csak a cupákos és a porcos részt rágcsálja le, de volt már nem 1x, hogy az egészet megette. A fogai fehérek, nem fogköves, nem vettem észre túlzott kopás jeleit sem ráadásul szereti és lefoglalja.
Ha tudnék szerezni marhát biztos forrásból azt meg nyersen is odaadnám neki.
7/10 A kérdező kommentje:
az enyém megeszi az egészet ugy rágja mint a ropit. azt mondták főzzem meg mert van benne az a kór ajuvszki vagy mi.disznó.
2012. jún. 1. 13:30
8/10 A kérdező kommentje:
most adtam neki de kb 10 perc alatt megzabálta.!!
2012. jún. 1. 13:31
9/10 anonim válasza:
Egyrészt sertést tényleg csak főzve szabad adni a kutyáknak. Másrészt a csonttal azért vigyázni kell. Bár nagyon szépen karban tartja a fogakat, ha túl sokat kap belőle, olyan szorulást kaphat, hogy csak az orvos tud segíteni. Szóval a csont legyen marha, nyersen és vigyázz, hogy ne egyen belőle túl sokat.
10/10 anonim válasza:
Én úgy szoktam hogy kb. 5 percet főzőm, mert a hentesnél ahonnan hozom a marhacsontot, disznó is van, és tuti nem vigyáznak hogy ne érjenek egymáshoz. De amúgy belül teljesen nyers.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!