Milyen gyakran furdethetem a kutyusom?
Kedves kérdező!
Összenéztem neked a zanni.hu-ból hogy én mit ajánlanék!
Sampon: [link]
Ezt tudom nincs oda írva, de mondjuk 3-10 sampon balzsam arányban érdemes felhígítani.
Balzsam: [link]
Ezt is hígítva mondjuk 2-10sampon balzsam arányban.
Ezeket jól kimosva, szárítás, ne ijedj meg a balzsamtól mindig nehezebben szárad a szőr!
Amúgy én azt javasolnám hogy heti 2-3szor fürdess csak samponnal! :)
Jah és csak olyan kutyakozmetikus véleményére adj akinek van köze a showgroominghoz és nem csak a faluvégi Bodri kutyát nyírja géppel!
kedves Little Red én is kutyakozmetikus vagyok de egyáltalán nincs igazad sajnálom. Ha jól emlékszem még itt a GYK-n pár hónapja/hete azt írtad, hogy tanulod a kutyakozmetikát... nos erre csak azt tudom mondani, hogy a kozmetikusoknak és ezeknek a tanfolyamoknak a többséges semmit se ér... Nem lehet egy szakmát 3 hónap alatt megtanulni főleg, hogy volt szerencsém már ehhez a tananyaghoz és még a leírt információk fele is ostobaság a vizsga meg egy vicc... Amerikában évekig tanul egy profi kutya kozmetikus, itthon meg tanul valaki 3 hónapot és kijelenti magáról, hogy ő kutyakozmetikus holott képes leírni olyanokat mint amit pont te tettél... nyugodtan lehet jó minőségű samponnal akár hetente fürdetni a kutyát és semmi de semmi baja nem lesz...
A professzionális grooming nagyon messze van attól amit ezeken a tanfolyamokon anyagként leadnak...
Kedves Little Red!
Nagyon szívesen küldök hozzád pár kutyát. A kutyákat a Bucuresti Európa Dog Showra kellene felkészíteni. Van közöttük trimmelős is. Profi groomingot szeretnék kérni. Tudod vállalni?
Én olyan tanfolyamra járok, h ahol az elméletet magamnak tanulom, a gyakorlatot meg igen aktívan. A gyakszi második napján már olló volt a kezemben és használtam is.
Ide s tova 4 hónapja nyírok a hét 5 napján kutyát, kicst és nagyot.
Kedves előttem író, a kiállítási kozmetika és a hobbi kutyák kozmetikája ég és föld, neked illenék tudni. Nekem nincs szükségem showgrooming oktatásra, nem kiállításra akarok felkészíteni kutyákat. Erről ennyit.
Egy hobbikutyástól meg szerintem nem is várható el h állandóan ISB-vel fürdessen (van aki azzal teszi, de valljuk be marhára nem az az átlagkutyás). És amíg nem azzal fürdet, addig ne ajánlgassunk már neki napi fürdetést...
De felőlem annyiszor fürdet és azzal, amivel akar, jót akartam, de nálatok látom csak a CRUFTS minőség az elfogadható, alatta csak mocskos kutyák és béna kozmetikusok vannak.
Nem ezt mondjuk hogy bénák vannak, csak ajánlottuk a kérdezőnek olyan terméket amivel napi/heti szinten fürdethet kutyát,úgy hogy nem lesz baja a kutya bőrének/szőrének és nem rögtön letéptük a fejét hogy ne csináld mert blababla, és ez azért nagy különbség.
Az meg hogy te fél éve vagy kutyakozmetikus az még nem jelent semmit. Én nem vagyok kutyakozmetikus soha nem is akartam az lenni, de valószínűleg nagyobb tapasztalattal rendelkezem mint te, mert azért valljuk be hogy akinek kiállítási kutyái vannak nagyobb tapasztalattal rendelkezik mint valaki aki fél éve tanulja egy OKJ-s tanfolyamon a dolgot! Ezzel nem azt akarom mondani hogy nem lesz egyszer belőled egy profi kozmetikus, de amíg nem vagy az ne adj hülye tanácsokat, és ne próbálj másokat kioktatni, olyan dolgokról amihez nem biztos hogy értesz! Nem szégyen nem érteni, mert majd megtanulod!
előttem szólónak igaza van
Little Red, sajnálom , hogy így látod. Ezek a professzionális samponok sokkal olcsóbbak mint gondolnád.Egy keverék kutyának is meglehet venni a jó minőségű sampont, balzsamot. Ezeket mind hígítani kell különböző arányokban ( 8:16 stb..)és egy kistestű kutyának még rendszeres fürdetés mellett is akár évekig is elég egy flakon. Szóval amit kérdeznek arra kell válaszolni, és nem okoskodni!
Én azt mondom, amit a többi kozmetikustól tanultam (nem csak a saját tanárom okít, másoktól is rendszeresen kérek és kapok is tanácsot). És ezek között van showgroomer is.
Én meg maradok egy béna, aki mindig hülyeséget beszél és nem ért semmihez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!