Amerikai Staffordshire terrier fajtát ki ismeri?
Nekem pitbull szukám van.Ès van 1 kan és 3 kistestű szukánk.Semmi gond!!!
Kutxaiskolába és ÖV képzésre jár!És hihetetlen mennyi szeretetet ad!:D
Nekünk amstaffjaink vannak. Csak ajánlani tudom, persze csak, ha van időd mindennap foglalkozni vele. Nagyon játékos kutyák, de ezek a boltban kapható műanyag sz.rok egyenlők a pénzkidobással. Már kivégeztek egy párat, most egy fadarab a játékuk, az már teszi egy ideje.
Szerintem ha még kölyök kutyaként kerül hozzád,akkor nem lesz gond a többi kutyussal, a falkabeli elhelyezkedést úgy is megoldják, val.színű később ő lesz a falkavezér, mert elég erős egyéniségek. Nálunk, mikor ez kialakult az elég félelmetes volt, először azt hittük megölik egymást, úgy egymásnak mentek, mint a viadalokon, de amikor "szétjöttek" láttuk, hogy csak nyálasak. Ezután nem volt ilyesmire példa. Gondolom mindenki tudja, h. hol a helye.
Egyébként szuper házőrzők, azonnal jelez, ha van v.mi esemény a kapu előtt, de csak akkor egyébként nem ugat össze-vissza.
Tudni még regélni, csak sajna nincs már időm... :)
Ja, és az igaz, amit írnak róla, hogy akinek egyszer volt ilyen fajtájú kutyája, az nem igen akar másikat.
- első kutyának NE
- szaporítótól, expresszről, havertól, Isten se tudja, honnan NE
- általában nőknek NE (attól függetlenül mondom ezt, hogy a nővéremnek pl staffija van. Nagyon kemény gazdi kell nekik.)
- ha nem vagy biztos a dolgodban (mint gazda, mint falkavezér, mint kiképző): NE
- ha nem tudsz rá elég időt, energiát fordítani: NE
- gyerekeknek: NE
- ha nem tudod lekötni az agyát, NE
***NEM, nem hiszem, hogy harcikutyák. IGEN, tudom, hogy sok staff él sokgyerekes családban ölkutyaként, akár minimális képzéssel, de úgy tapasztaltam, hogy ez inkább az adott egyed jelleméből fakad, nem a fajta jellemzője. IGEN, tisztában vagyok vele, hogy van pár 14-15 éves gazdi, aki simán megoldja egy staff nevelését, de - ugyanúgy, mint fentebb - ez inkább az adott gyerek jelleméből fakad, a mai tizenévesek nagy része nem bírna velük.***
---------------------------------------------
Kistestűekkel nem hiszem, hogy gondja lenne (a nővérem egy kb 15-20 centis marmagasságú szobacirkálóval tartja együtt a staffit). Ha meg tudod nevelni (kutyaovi, suli igénybevételével is akár), megfelelően tudod szocializálni és tisztázni tudod vele a falka hierarchiát (nyilván egy kistestű könnyebben elfogad vezérnek, számíts rá, hogy a staff főleg kölyökként brutálisan keresi a kiskapukat, hogy ő lehessen a főnök). A helyedben benéznék egy tenyésztőhöz, vagy egy suliba, ahol vannak staffok, hogy lásd élőben, mennyire aktívak (és persze gyönyörűek).
Hopp, kitöröltem pár szót :)
*Ha meg tudod nevelni (kutyaovi, suli igénybevételével is akár), megfelelően tudod szocializálni és tisztázni tudod vele a falka hierarchiát (nyilván egy kistestű könnyebben elfogad vezérnek, számíts rá, hogy a staff főleg kölyökként brutálisan keresi a kiskapukat, hogy ő lehessen a főnök) és le tudod mozgatni, nem lesz semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!