Hova az Istenbe vihetek ma egy kutyát futtatni?
Parkban nem engedhetem el, mert sok a gyerek, közel van a játszótér. Nem akarom hogy megbéllyekezzenek amiatt mert megkapott valami alkoholistát vagy kikapta a gyerekek kezéből a kaját.
Lakott területen belül bárhol rámszólnak, ha nincs pórázon és sajnus igazuk van. Sportpálya, út melletti területek kizárva.
Határban nem engedhetem el, mert a földtulajdonsok megszólnak miatta, ráadásul rossz időben és mezőgazdaásgi szezonban kizárt lehetőség.
Erdőn szintén nem tudom szabadon engedni, a turisták félnek tőle, bicikliseket megkegeti, ha meg valami vadnak utána megy akkor rohan a saját feje után és nem jön vissza hamar. Rosszabb esetben kilövik.
Falun lakom, kutyafuttató nincsen.
" vagy az nem gond,hogy a bicikliseket kergeti,meg gyerekekrtől veszi el a kaját?"
Értsd már meg, hogy senkitől nem vette el a kaját soha, szövegértési problémáid vannak?! Ezt csak példának írtam (biciklist sem üldözött amúgy soha, de a vadaknak utánamegy). Épp ezért nem akarom elengedni parkban meg közterületen, hogy ne is történjen meg ilyesmi soha! Volt már olyan, hogy gyerekek kajával kínálták meg csipszel mentek utána és látszott hogy érdekelte, ha te a kutyád előtt lóbálsz egy szép nagy csontot, nem hiszem hogy hidegen hagyná. A kutya viselkedési baja, hogy érdekli? Nem hiszem, a turisták felelőtlensége inkább és én nem akarom, hogy ilyen emberek valami rosszat mondjanak rá, ne adj Isten vádaskodjanak miatta.
Nem érted a problémát. Mi mind el merjük engedni a kutyáinkat akárhol, mert tutira nem fognak olyat csinálni, ami zavarná az embereket, mert nem engedjük nekik. Ha neked ez nem megy, dolgozz rajta.
Persze ha nem akarsz valójában megoldást, csak panaszkodni jöttél az élet igazságtalansága miatt, akkor szólj, és nem nyomjuk tovább, hogy amúgy megbírkózhatsz a helyzettel.
Én este szoktam vinni a parkba, amikor már sötét van, ilyenkor nagyon kevesen vannak és elég sok kutyás megy ilyenkor szóval tudnak együtt futkározni a kutyák. Másik megoldás: teszel a kutyára egy hámot, a pórázt ráerősíted a derekadra és együtt futtok, így nem tud odamenni senkihez és sokkal jobban el is fárad, mintha sétálna.
Egyébként a többieknek igaza van, nem szabad a kutya fajtájára vagy bármi másra fogni a neveletlenségét. Én a macskakergetésről is le tudom állítani a kutyáim, olyan pedig még biztos nem fordult elő, hogy valakihez odamenjenek és kikapják a kezéből a kaját vagy megkergessenek bárkit is. Egy tökéletesen megbízható kutyát bárhol el lehet engedni, én is a belvárost kivéve mindenhol póráz nélkül sétáltatok.
Fura, h itt mindenki el tudná engedi a kutyáját szinte bárhol, mert nekünk sikerült, ugyanúgy napi max 2 óra "szabadidővel". Igaz, talán nem lustálkodással töljtük a szűkös időt.
Kérdező, az én kutyám előtt egy nagy szaftos húst is lóbálhatnál, amíg nem én teszem vagy az "engedélyezett" (akiktől tudja h el lehet fogadni) rokonság, addig rád se hederítene. Valahogy ezek után érthető, h a chipses zacskós kisgyerek is marhára hidegen hagyja. Sőt, az alkeszek is hidegen hagyják. Meg a cigók is.
Kis tanítás és máris elegedhetnéd. De tudom, mi csak nagyképűek vagyunk....
gondolkodjunk :) ( most kell inni )
na,szóval, google eart ,és meglátod a lakóhelyed környezetét,kiválasztod a földutat,vagy egy erdei utat,persze ,javaslom bicajjal nézz körbe, akár kutyával, akár nélküle,
mikor már tudod,hogy melyik út merre visz ,hát irány az egyenes és mehetsz.
felszerelés : bicaj , kutya, láthatósági nyakörv ( tescó gazdaságos 1000.-ft/ pár),ha van láthatósági mellény a kutyára ( ezek a dolgok a vadászok miatt is jók ),szájkosár.-ha kell a kutyádra ( persze ,te tudod),ultrahang síp lehetőleg minimum 500m-es( 1000.-ft körül )ez remek dolog, mert akkor is behívható a kutya ,ha nem látod, ha hallótávolságon kívül van, ha szembe fúj a szél,stb!a városban-vagy a faluban megtanítod a bicaj mellett futni: PERSZE PÓRÁZON !és a határban leveszed róla,és már mehet is a buli.
javasolt 1-2 liter vizet vinni, és kis mennyiségenként megitatni vele.
jó,ha a közelben van fürdési lehetőség, mert a kutyák alapból szeretnek fürödni.
figyelem : a kutya néha túl sokat akar!
képes lenne túlfutni, sőt túl-úszni magát, aztán persze hazafelé meg szinte vinned kell!
28 c-fok felett ne nagyon futtass!
nem birják a meleget.
Szia!
Egy kicsit túl spirázod ezt a kutya sétáltatós dolgot!
Valamikor 15 éve kaptam egy levelet ,hogy milyen fajta kutyát kötelező pórázon és melyiket pórázon és még szájkosárral sétáltatni.
Ebben is egy un. szokásrend és felelős kutya tartás érvényesül.
Ha tudom,hogy nincs szocializálva a kutyám ,lusta vagyok az alapvető dolgokra megtanítani ,akkor pórázon kell sétáltatni. Ha tudod ,hogy emberekkel kijön ,de más kutyákkal domináns akkor elengedheted,de csak szájkosárral.
Nyilvánvalóan nem várható el mindenkitől,hogy szeresse a kutyát,macskát,de ő egy családtag.
Ugyanúgy jogod van sétáltatni ,mint más a gyerekét. Én már láttam olyat,hogy egy anyuka a városban két kocsi között a macskakőre szaratta a gyerekét.
A határban,erdőben meg pláne engedd el had örömködjön a drága ,csak behívásra jöjjön !
Keress a környékeden egy kutyás társaságot járj velük együtt kutyázni és élvezd a természetet,a friss levegőt.
A jól nevelt kutyáknál is előfordulhat,hogy a megszokott társaságba egy új kutyás jön és a két jól nevelt kutyából az ösztönök feltörnek és összeverekednek. olyankor mindkét gazda,ha normális korekkt módon megbeszélik és a sérült kutya orvosi ellátását a másik fizeti.
Városban sajna nehezebb a kutyagumi történet,mert a betonrengetegben,parkokban illik összeszedni. Erdőben nem szükséges,ha csak nem a gyalogos út közepére sikerül a trotyantás.
A lényeg bárhol is legyen egy kutya az alapvető dolgokat meg kell neki tanítani !!!
Nap 5-10 perc is elegendő csak legyen rendszeres.
Legalább egy 2-3 hónapot járjál vele kutyasuliba,hogy TE megtanul,hogyan kell tanítanod a saját kutyádat! Hívhatsz oktatót is ,de vele együtt tanulj,mert sokszor az oktatóval mindent megcsinál a kutyus,de átadás után a gazdival már nem!
Milyen fajta a kutyád? Merre vagytok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!