Milyet tápot adnál egy kölyök kutyának? Márkára értem
Ebben az árban vannak jobb tápok is.
Brit Prémium, Josera - ezek mind prémium tápok, netről rendelve 6-7000Ft a 15 kg-os kiszerelés, a legtöbb helyen ingyen házhoz szállítják vagy képletesen pár száz ft-ot kérnek a szállításért.
Igen, jó lenne :)
Már a közepes testű kutyusokra is nagyon ajánlott. Arra figyelj, hogy 1 éves koráig ne futtasd, ne húzass vele súlyt stb. Csak annyit mozogjon, amennyit magától szeretne (pl. játék közben)! Bár sokszor az én bullmacim sem tudja még hol a határ, sokszor látom, hogy már alig áll a lábán, de még mindig menne, na ilyenkor van az, hogy pórázra rakom és jövünk haza :)
Egyébként, ha árban belefér, még a Brit Care tápot nagyon ajánlom, szuperprémium minőség, bárányos-rizses és gabonamentes.
Nekünk nagyon bevált és már dupla csomagot rendelek, így 2x12 kg 19eFt környékén van.
A Purina egyáltalán nem olyan jó, de persze van ezerszer rosszabb is. A kérdés, hogy mennyit tudsz, vagy akarsz az etetésre áldozni. Az első év különösen fontos, hiszen ekkor fejlődik ki a kutya. Inkább jó minőségűt etess, Mellé mindig húst -ez a legjobb fogtisztító-(disznót tilos nyersen), csontot, zöldséget, gyümölcsöt, túrót, kefírt és natúr joghurtot lehet.
A legkiválóbb márkák a Taste of the Wilde, Orijen, Acana gabonamentes, Platinum,Belcando egyes fajtái, Luposan, Lukullus, Wolfsblut,Defu, Exclusion....
Nagyon jó még a Dado,Brit,Brit care, Josera egyes fajtái, Happy Dog egyes fajták.
Amire figyelni kell: hússzal és húsliszttel kezdődjön az összetétel, ne tartalmazzon búzát,szóját,- kukoricát is alig,vagy más gabonát (rizs, zab) nagyon keveset, tilos állati melléktermék, tartósítószer, cukor bármely alakban, színezék és más mesterséges anyagok.A fehérje elsősorban állati származású legyen./Szerintem a Hills, RC, Eukanuba egyáltalán nem olyan jók, mint az áruk alapján kellene...)
Meg kell nézni mindenhol a részletes összetételt, ha nincs lebontva részletesen, az már gyanús...És ált. nem 3-4 összetevőből áll egy jó táp.
A többit neked és a kutyádnak kell eldönteni.Sok sikert!
Köszönöm:)
Hát annyira drága tápot nem akarunk de gondolom a Pedigree-nél vagy a Darlingnal jobb a Purina:)
Annyit kérdeznék még, hogy mikor lehet majd neki adni fött kacsa farhátot,csontot?12 hetes de azt hallottam már ilyenkor lehet
Ja és még egy a napi 3-4 szeri étekézse az menyi?Egy marék alkalmanként?
Jah, és a másik. Lehet, hogy drágább a kilós ára, viszont a jobb minőségű tápból kevesebb kell! Úgyhogy hiába spórolsz a táp árán, többet kell belőle adni és kb. ugyanott vagy anyagilag, vagy akár még jobban jössz ki, ha megveszed a jobb minőségűt!
Egy másik kérdésnél épp láttam, hogy a Brit Prémium tápot 5100Ft-ért rendelték netről (15 kg-os).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!