Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Törzskönyves kutya hogy lehet...

Törzskönyves kutya hogy lehet standard alatti méretű?

Figyelt kérdés
Szerintetek milyen magyarázat van arra, hogy valaki vesz egy tk-s kutyát, és 10 kilóval és 6-8 cm-vel az alsó határ alatt van a mérete, mikor már kifejlődik?
2012. máj. 25. 23:12
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Kedves 19/20! Bocsánat, hogy fel mertem tenni ilyen kérdést! Elnézést, hogy sokan normálisan válaszoltak! Egyébként ha elég érett vagy és felfogod, akkor lentebb már rég nem a feltett kérdésről beszélgetünk!
2012. máj. 26. 17:09
 22/25 A kérdező kommentje:
20/21, igen én is hallottam már ezt! Csak tudná az ember, hogy egy keverék milyen lesz kb felnőtt korában... bár az se rossz, ha valaki menhelyről egy olyan keveréket hoz, aki már kb 8-10 hónapos. Annak már látszik a külső végleges megjelenése kb, hozzáteszünk gondolatban még pár centit és kilót, kb a jelleme is kialakult, és nem utolsó sorban nem kell a szobatisztasággal szenvedni.
2012. máj. 26. 17:12
 23/25 anonim ***** válasza:
73%

Oké, de azért nem ez az általános, a törzskönyves kutyák 90% ban megfelelnek a standardnak és a törzskönyvek 98% ban nem tartalmaznak olyan információt ami nem igaz.

Vannak eltérések, a genetika kiszámíthatatlan és nevezik magukat tenyésztőnek olyan emberek akik nem érdemlik meg ezt a nevet de nem ez az általános. Én több jó és lelkiismeretes tenyésztőt ismerek mint rosszat, több jó standardnak megfelelő kutyát láttam már kennelekből kikerülni és felnőni mint olyanokat akik valami miatt nem megfelelőek és standard hibájuk van.

Az meg, hogy a keverék egészségesebb... ez nem teljesen így van. Egyrészről több a keverék így a sokban könnyebben elvesznek azok az egyedek amik betegek másrészt míg az állatorvos saját szájából hallom azt, hogy a dp-s keverék azért beteg mert rosszul etették és mozgatták a fajtatiszta kutya meg azért mert rossz a tenyésztő addig nincs miről beszélni.

Nekem volt már 21 és fél évig élő törzskönyves tenyésztőtől vett kutyám és van itthon egy dp-s szürke hályogos 4 éves labrador keverékem is...

2012. máj. 26. 17:48
 24/25 A kérdező kommentje:
Persze, értem én! Csak azért az eredeti kérdésen akkor is fennakadtam. Tudom, hogy ritka. De nyilván a gazdának marha bosszantó.
2012. máj. 26. 20:17
 25/25 anonim ***** válasza:
"a kutyának (akiről írtam)semmi köze nincs ahhoz a tk-hez, mint amit adtak hozzá" ezt én írtam. Csak egy biztosíték van rá, egy megbízható lelkiismeretes tenyésztő (hála istennek vannak ilyenek), mivel ebben az esetben nem ismerjük, hogy tényleg tenyésztő-e az illető vagy csak egy drága szaporító, ezért az is a variációk között lehet, hogy valahonnan szerez papírt a kutyának. De ez tényleg ritkább eset, de sajnos találkoztam már több ilyennel is.
2012. máj. 26. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!