Törzskönyves kutya hogy lehet standard alatti méretű?
Oké, de azért nem ez az általános, a törzskönyves kutyák 90% ban megfelelnek a standardnak és a törzskönyvek 98% ban nem tartalmaznak olyan információt ami nem igaz.
Vannak eltérések, a genetika kiszámíthatatlan és nevezik magukat tenyésztőnek olyan emberek akik nem érdemlik meg ezt a nevet de nem ez az általános. Én több jó és lelkiismeretes tenyésztőt ismerek mint rosszat, több jó standardnak megfelelő kutyát láttam már kennelekből kikerülni és felnőni mint olyanokat akik valami miatt nem megfelelőek és standard hibájuk van.
Az meg, hogy a keverék egészségesebb... ez nem teljesen így van. Egyrészről több a keverék így a sokban könnyebben elvesznek azok az egyedek amik betegek másrészt míg az állatorvos saját szájából hallom azt, hogy a dp-s keverék azért beteg mert rosszul etették és mozgatták a fajtatiszta kutya meg azért mert rossz a tenyésztő addig nincs miről beszélni.
Nekem volt már 21 és fél évig élő törzskönyves tenyésztőtől vett kutyám és van itthon egy dp-s szürke hályogos 4 éves labrador keverékem is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!