Hogyan tudnám a kutyám vízhez szoktatni?
Nem biztos, hogy fél a tóban, patakban lévő viztől is. Tapasztalatból mondom.
Az én kutyám utálja, fél ha fröcskölik rá a vizet, akár vizsugárból, akár kézből. De ha megyünk a tóhoz szeret belemenni a vizbe.:)
Azért , mert a kutya nem szereti a kerti locsolást, attól még könnyen előfordulhat, hogy a tóba, patakba szívesen belemegy.
Az én kutyám 3 hónapos kora óta imád úszni, de ha valahol ráspriccelem a vizet elmenekül.
Próbált olyan kutyákkal együtt a vízhez vinni, akik szeretnek úszni, hátha kedvet kap rá. Viszont semmiképp ne vidd erőszakkal a vízbe és ne dobd be, mert egy életre megutálhatja a vizet. Hagyd, hogy a saját tempójában barátkozzon meg a vízzel.
Igen, az én német vizslám is utálja a fürdetést, a föld alá is elbújik ha kell, ha meglátja a locsolót vagy a slagot :D
Viszont ha megyünk tóra fürödni, meg sem áll a túlpartig, úgy szeret úszni, az apportírozást is nagyon bírja vízben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!