Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajtát ajánlanátok...

Milyen kutyafajtát ajánlanátok terápiára?

Figyelt kérdés

Terápiás kutyát szeretnék venni (tenyésztőtől!).

Ezek lennének a paramétereim:

*méret: kb 5-25 kg

*okos,tanítható,barátságos, emberközpontú stb..

*ne legyen divatkutya

*szőr: a hossza mindegy csak NE legyen drótszőrű

*(a mudi a kedvenc kutyafajtám szóval ha valami hasonló kinézetű fajtát tudtok ami alkalmas terápiára akkor az nagyon jó lenne), de ha nincs ilyen akkor ezt a pontot hagyjátok ki

*habi kutyakiképzői vizsgám is meg van, értek a kutyákhoz ismerem a fajtákat,most van pár fajta a listámon, de úgy gondolom hátha mégis valamit kihagytam :)

Köszi előre is

2012. máj. 19. 13:21
 1/8 anonim ***** válasza:
66%

Pitbull?Tudom sokan lefognak pontozni, de NAGYON alkalmasak erre a célra!!!Emberközpontúak, de gondolom Te is tudod.Nevelni kell!

(by: egy pitbull gazdi)

2012. máj. 19. 13:25
 2/8 A kérdező kommentje:
A pitbullal az a probléma, hogy mivel a szülőknek is bele kell egyezni a terápiába ha meglátják, hogy pitbull a kutya rögtön ellenzik sajnos hallottam már ilyenről itt M.o-n hogy remek kutya mindent megcsinál jól de egyszerűen nem egyeznek bele a szülők az előítéletek miatt :/
2012. máj. 19. 13:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Óriás uszkár.
2012. máj. 19. 13:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Cocker spániel.
2012. máj. 19. 13:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Törpe vagy közép uszkár, labrador, sőt, a kiképzőnknek a mopsza is terapiás kutya :)
2012. máj. 19. 14:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Én egyszer láttam Belga Juhászt terápiás kutyaként, beleszerelmesedtem teljesen.

[link]

A groenendael és a tervueren változatok természetüket tekintve hasonlóak, ezért együtt tárgyaljuk e két típust. Könnyen tanithatóak, fiatal korukban féktelenek. Mindig készek arra, hogy játszanak a családban lévõ gyermekekkel, akikhez nagyon ragaszkodnak. Rögtön észreveszik, ha gazdájukat bántja valami, ekkor a megszokottnál többet követik õt. Bátrak, jó örzõkutyaként nem haboznak kipróbálni erejüket az idegen betolakodók ellen. Éberségük miatt ragyogó terelõkutyák. Aggódónak látszanak, d enem ijedõsek. Tekintetük olyan, mintha mindig valamin gondolkodnának. Ez más juhászkutyáknak is tipikus vonása.

2012. máj. 19. 16:42
 7/8 anonim ***** válasza:
szerintem tacskó is jó lenne, okos,tanítható!
2012. máj. 19. 20:02
 8/8 anonim válasza:
Francia Bulldog, igazán kedves állat!
2012. jún. 10. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!