Milyen kutyafajtát ajánlanátok terápiára?
Terápiás kutyát szeretnék venni (tenyésztőtől!).
Ezek lennének a paramétereim:
*méret: kb 5-25 kg
*okos,tanítható,barátságos, emberközpontú stb..
*ne legyen divatkutya
*szőr: a hossza mindegy csak NE legyen drótszőrű
*(a mudi a kedvenc kutyafajtám szóval ha valami hasonló kinézetű fajtát tudtok ami alkalmas terápiára akkor az nagyon jó lenne), de ha nincs ilyen akkor ezt a pontot hagyjátok ki
*habi kutyakiképzői vizsgám is meg van, értek a kutyákhoz ismerem a fajtákat,most van pár fajta a listámon, de úgy gondolom hátha mégis valamit kihagytam :)
Köszi előre is
Pitbull?Tudom sokan lefognak pontozni, de NAGYON alkalmasak erre a célra!!!Emberközpontúak, de gondolom Te is tudod.Nevelni kell!
(by: egy pitbull gazdi)
Én egyszer láttam Belga Juhászt terápiás kutyaként, beleszerelmesedtem teljesen.
A groenendael és a tervueren változatok természetüket tekintve hasonlóak, ezért együtt tárgyaljuk e két típust. Könnyen tanithatóak, fiatal korukban féktelenek. Mindig készek arra, hogy játszanak a családban lévõ gyermekekkel, akikhez nagyon ragaszkodnak. Rögtön észreveszik, ha gazdájukat bántja valami, ekkor a megszokottnál többet követik õt. Bátrak, jó örzõkutyaként nem haboznak kipróbálni erejüket az idegen betolakodók ellen. Éberségük miatt ragyogó terelõkutyák. Aggódónak látszanak, d enem ijedõsek. Tekintetük olyan, mintha mindig valamin gondolkodnának. Ez más juhászkutyáknak is tipikus vonása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!