Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek melyik a legjobb...

Szerintetek melyik a legjobb őrzővédő kutya?

Figyelt kérdés

2012. máj. 19. 11:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
pedig ha nem tudnéd a belga juhászt is terelésre és a nyáj örzésére használták, és én láttam már kaukázusit is öv-n! Nézz csak videót, a kangalról is láttam már....
2012. máj. 20. 12:34
 12/14 anonim ***** válasza:
bocsi ... tudnád!
2012. máj. 20. 12:34
 13/14 anonim ***** válasza:

Azok a legostobább emberek közé tartoznak, akik egy pásztorkutya (kau, kangal, stb.) ösztönkészletét tönkreteszik őrző-védőzéssel. A őrző-védő képzés ráadásul a zsákmányösztönre épül, ami a pásztorkutyákban alapból a legalacsonyabb, pontosan azért, mert nekik nem szabadott a rájuk bízott nyájat prédának tekinteni.

A belga juhász terelő, azaz juhászkutya, nem összekeverendő a pásztorkutyával. A juhászkutyáknál megvan a zsákmányösztön, ez alapján terelnek. A puli például csipkedi a terelendő jószágot, megszakított zsákmányösztönnel terel (megszakítás alatt azt értem, hogy nem vadásszal le, ez a része már kimarad).

Míg a belga juhász egyes típusai vagy akár a német juhászkutya (ami amúgy életében nem terelt, hiszen egy olyan új fajta (19. század), amikor a németeknél már réges rég nem volt pásztorkodás, hanem istállótartás volt), szóval ezek a fajták juhászkutyák, tehát zsákmányösztönük van, alkalmasak ezekre a zsákmányösztönre épülő őrző-védő képzésekre. A pásztorkutyák ösztönkészletét viszont ez tönkreteszi és elvadítja. És nem mindegy, hogy egy 30kg-os malinois vagy egy 35-40kg-os németjuhász csinálja ezeket vagy egy 60-70kg-os kaukázusi.

Még a harapásuk is teljesen más. Míg az őrző-védő munkakutya fajták kitartják a harapást, addig a pásztorkutyák nem. Beleharapnak a kézbe, elengedik, beleharapnak a lábba, elengedik, harapnak fejre, nyakra is ha azt érik el először. Igazi pásztorkutya nem tartaná ki a fogást emberen, hanem minél több sebet ejtene rajta és forgatná. Ha pedig megadta magát, elengedi.

2012. máj. 20. 16:39
 14/14 anonim ***** válasza:

Rotti!

Éber, elrettentő a külseje is(őrzésnél rengeteget számít!!), de nem ugat reggeltől estig, mint egy németjuhász.

2012. máj. 21. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!