Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Első kutyus jönne a házhoz,...

Első kutyus jönne a házhoz, de még nem sikerült dönteni. Adnátok esetleg pár tippet, ötletet?

Figyelt kérdés

A párommal ősztől kiköltözünk vidékre, kertes házba, és eldöntöttük, hogy ideális lenne, ha egy kutya is velünk együtt költözhetne. :)

Elsősorban családi kutyát szeretnénk, aki igazi családtag lehet. Nincs túl sok elvárásunk, csak legyen viszonylag könnyen tanítható, okos kutya, mert sajna mindketten kezdő kutyatartók vagyunk. :) Ettől függetlenül viszont mindketten nagyon szeretnénk kutyát, én a magam részéről mindig is szerettem volna, de az én családom inkább macskás volt, ezért eddig nem lehetett.

Olyan kutyának örülnénk, aki türelmes velünk, és tudja nekünk tolerálni, hogy még nem vagyunk kutyaszakértők. :D

Természetesen vinnénk majd kutyaiskolába is. :)

Tudnátok javasolni kedves, barátságos és jó természetű, családi kutyának való fajtákat?

Lehet kistestű is, nagytestű is, mivel kertes házban lakunk majd, bármelyiknek tudnánk elég helyet és mozgásteret biztosítani. :)

És segítenétek, hogy inkább kan, vagy inkább szuka kutyus lenne ideális első kutyás gazdiknak?

Előre is nagyon szépen köszönjük a segítséget! :)

Egy lelkes pár

2012. máj. 16. 08:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

akumi, a menhelyeken is van rengeteg fajtatiszta kutya (sajnos)

A kérdezőnek szemezgettem párat :)

[link]

[link]

[link]

[link]

áh, nem is linkelek többet, annyi kutyát tudnék ajánlani...nézzetek körbe.

2012. máj. 16. 10:00
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, dolgoztam menhelyen, de nem az volt a lényeg, hogy keveréket vagy fajtatisztát visz, hanem hogy nem kell kiadni százezreket, szeretgetnivaló kutya szinte ingyen is van úgy, hogy nem támogatnak vele szaporítókat.
2012. máj. 16. 10:03
 13/25 anonim ***** válasza:
ez így igaz:) Csak azért írtam, mert ha időközben beleszeretnének valamilyen fajtába, akkor sem feltétlenül tenyésztőtől kell venni, hanem menhelyeken is lehet nézelődni, vagy fajtamentőknél.
2012. máj. 16. 10:27
 14/25 A kérdező kommentje:

Köszönjük a linkeket, a tippeket és a sok-sok tanácsot! :)

Rengeteg segítséget kaptunk tőletek a kutyaválasztáshoz. A párom is jó ötletnek tartja a menhelyet, egy menhelyi kutyus biztos nagyon hálás és hűséges társunk lenne.

Már tettünk félre pénzt a kutyára, de most arra gondoltunk, hogy amit a tenyésztőnek adtunk volna egy kutyáért, azt a pénzt inkább odaadnánk a menhelynek, ahonnan elhozzuk a kutyust. Nem tudom, szokás-e, illik-e ilyet csinálni, de arra gondoltunk, biztos örülnének neki a menhelyen, és legalább olyan helyre adnánk a pénzt, ahol szükség van rá. :)

Még egyszer köszönjük a segítséget! :)

Ha esetleg még találtok kutyát, aki szerintetek illene hozzánk, örömmel fogadjuk a további linkeket is. Mindet végig fogjuk nézni. :)

2012. máj. 16. 10:43
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak arról lebeszélni, hogy támogassátok a menhelyet, de szerintem az egész összeget azért túlzás lenne odaadni...persze nem tudom milyen összegről beszélünk, de nem is tartozik ránk:)

Viszont azt se felejtsétek el, hogy a kutyatartás sem 2 fillér, erre is legyen mindig tartalék!

Aztán majd írd meg, ha döntöttetek, nagyon érdekel, hogy milyen kutyus lesz egy lelkes párnak az új társa:)

2012. máj. 16. 10:49
 16/25 anonim ***** válasza:
A menhelyeknek nagy segítség bármilyen támogatás, főleg a kisebbeknek, akik egyik napról a másikra élnek :)
2012. máj. 16. 11:01
 17/25 anonim ***** válasza:
mindenképpen vigyetek majd 1-2 zsák kutyakaját a menhelynek, ha pénzt nem is. midnig jóljön a segitség nekik
2012. máj. 16. 11:03
 18/25 anonim ***** válasza:
www.gazditkeresek.hu
2012. máj. 16. 11:59
 19/25 anonim ***** válasza:

[link]

:O

2012. máj. 16. 12:04
 20/25 anonim ***** válasza:

Egyetértek akumival, egy felnőtt kutyánál "nincsen zsákbamacska", ha menhelyről hozod el. Itt a fórumon volt olyan,aki azt mondta, hogy kezdő kutyásnak nem adna kezébe kölyök kutyát. Érdemes elgondolkoznotok azon, hogy mit szeretnék vele együtt csinálni otthon, mert a kutyaiskola egy dolog, oda sem fogtok mindig járni, és azt követően is kell valami elfoglaltság a kutyának. Helyetekben olyan kutyát vennék, aki nem "csak" családi kutya, hanem házőrző is.Mostanában sok a betörés vidéken, úgy látszik kezd felértékelődni egy jó házőrző jelenléte. Ahhoz, hogy nektek megfelelő segítséget tudjon valaki nyújtani sokkal többet kellene rólatok tudni, mint amennyit az emberek hajlandóak nyilvánosság előtt megosztani ismeretlenekkel.

Ha jól tippelek, hogy férjed azon aggódik mennyit fog a kutya enni, és az mekkora pénzt emészt fel. Nos egy kb viszonyítást leírok, többé-kevésbé megállja a helyét. Egy kistestű kutya számára a legnagyobb zacskó táp (ami 15-20 kg) kb. 2-3 hónapra elegendő, közepes testű kutyának ugyanekkora zacsi kb. 1,5 hónap és a zacskót is megeheti ;) , nagy testű (pl.: kaukázusi juhász) kb. 1 hónap.

2012. máj. 16. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!