A kölyök kutyák mellső lábán lévő dudort hogy hívják? És mennyi idős korukig van ott? És miért?
két dolog lehet, amire gondolsz
az egyik a "tenyere" tehát áll az újjain, és hátrafelé álla tenyere párnájya, amin nincs köröm. Ez van a felnőtt kutyáknak is.
a másik a farkasköröm lehet, amin van köröm, feljebb van a lábuk szárán, és ezt le szokták operálni, hogy ne akadjon bele valamibe. Megnéztem a kutyákat, az egyikről leoperáltattuk, nem is tudom, pontosan hol volt, a másik kutyát már anélkül kaptam.
""
A lábcsontok növekedését a csontok végpontjai között található fiatal porc biztosítja. Ezeket növekedési porclemezeknek, epiphyseal lemezeknek vagy egyszerűen csak epiphysisnek nevezzük. A lemezek alkotják fiatal csontok puha felületét, és növekedésük a csont növekedésével jár. A növekedési porclemez a kölyökkutyák csontjainak fejlődését kb. 1 évig biztosítja. Ekkor a lemezeket az ásványi anyagok, a kálcium megkeményíti, így elvesztik növekedést elősegítő szerepüket. A meszesedés leállítja a lemezek működését, így a csont növekedési folyamata lezárul. A meszesedés által nem megkeményített növekedési lemezek egy kölyökkutya csontjaiban sérülékennyé tehetik a csontozatot. Az epiphisealis törések leggyakrabban a lábfejcsontozatot (carpus) és a térdet érintik.""
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!