Mit csináljuk vele?
Ma délután azt vettem észre hogy a teraszon van egy kis palota pincsi kutya.
Fiú, mást nem tudok róla. Elég fiatalnak néz ki.
És nagyon aranyos.
Mit csináljak vele?
( nem akarom vissza adni, de nem is kereste még senki. Ha 3-4 napig nem keresik, megtartom.)
először is nem tarthatod meg,mert a tulajfeljelenthet a rendőrségen, visszakapja akutyát, te meg fizeted a büntetést.
Vidd el állatorvoshoz chippet nézni, tedd fel a netboardra, nézd meg nem keresik-e. (a keresés nem azt jelenti, hogy becsöngetnek hozzád. plakátolnak, netre felteszik)
plakátold ki te is.
Első körben vidd el az állatorvoshoz, hátha ismeri a kutyát. Nézzétek meg benne a chipet, és ha nincs, akkor kérd meg az állatorvost, hogy plakátoljátok ki a váróteremben, hogy kutyát találtatok.
Az eredeti gazdájának a megtalálástól számított 14 napig fenn kell tartani a lehetőséget, hogy jelentkezzen.
Ha van gyepmesteri telep a környéken, akkor jelentsd ott is.
Csak úgy, szó nélkül nem tarthatod meg. Neked is rosszul esne, hogy ha az elkóborolt kutyádat valaki csak úgy, szó nélkül megtartaná. Ha meglesz a gazdi, akkor se keseredj el, nagyon sok hasonló kutya vár gazdira különböző fajtagondozó szervezeteknél, menhelyeken.
Bocs, kedves előző, de a 14 nap a gyepmesteri telepekre vonatkozik.
Ha a kutya chippes, akár évek múlva is visszakérheti a gazdájaés vissza is kapja.
Ha nem chippes, akkor nehezebb a helyzet, de volt már olyan aki fotók és műtéti heg alapján perelte vissza a kutyáját és vissza is kapta
Nincs rajta chipp szerintem.
De köszönöm a válaszokat.
Ha még ma nem keresik, akkor holnap hívunk állatorvost meg stb. :)
"ha manem keresik"
mit értessz ez alatt hogy becsöngetnek hozzád?
lehet, hogy 30 km-ről lépett le.
Ha fent van a neten az elveszett kutyák között akkor nem tarthatod meg. Utána néztél?
ha tényleg palotakutya akkor biztosan van benne chip.
A chip nem rajta van! -.-"
Keresd meg a gazdiját olyan módszerekkel, ahogy azt már előttem leírták. Ha esetleg sehogy sem találod meg akkor jól gondolt meg, hogy megtartod-e (egy kutya nagy felelőség és nem olcsó az eltartása), vagy inkább elajándékozod vkinek, aki megbízható és ért vmennyire a kutyákhoz. Mert már bocsi, de szerintem te nem nagyon értesz hozzájuk.
jaj,most látom... a chip a kutyában van benne (a bőre alá van ületetve) és ki lehet olvasni egy chipolvasóval és akkor megvan gazdája, akinek anevére ez a chip be van jegyezve.
Ha állatorvoshoz viszed, az első dolga az lesz, hogy megnézze a chippet
jöhetett. találtak már kisméretű kutyát 120 kilométerre otthonról.
az is lehet, hogy ellpták,aztán kidobták.
Nézd meg a netboardon keresik-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!