A kan vagy a szuka kutya tartása egyszerűbb?
erre nincs egyértelmű válasz.
a kanok általában hajlamosabbak a dominanciára, a szukák jellemzően lágyabbak. a kanok tüzelési időszakban makacskodhatnak, sőt, lehetnek olyan "szerelmesek", hogy nem is esznek... a szukákra a tüzelés idején meg fokozottan kell vigyázni. az ivartalanítás kan esetében bizonyos mértékben a karaktert is befolyásolja (általában csak pozitív irányban), a szukákon nem változtat. a kanok ivarérés után elkezdenek jelölgetni (ez kertes ház esetén lehet szempont), a sarkokat, kiálló tereptárgyakat, bokrokat tisztelik meg leggyakrabban, és egy-két pisiléssel már ki tudnak írtani egy bokrot, a lányok nem jelölnek, viszont a fűben szép nagy, barna lyukakat hagynak.
önállóbb jellemű, dominánsabb fajta esetében egy kevésbé kemény kezű gazda jobb, ha szukát szerez be (főleg első kutyának).
Amikor mi eldöntöttük hogy kutyát szeretnénk, akkor én ezt a cikket olvastam el, és ez alapján úgy döntöttem nekem szuka kell:
Én nem bántam meg, nekem ezentúl úgy gondolom csak szuka kutya kell, de aztán persze lehet ez változik, de jelenlegi tapasztalatom szerint a szukák közelebb állnak hozzám temperamentumban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!