Egyedül is be lehet tanítani egy kutyát, vagy feltétlenül kell a kutyasuli neki?
Szia!
Sok mindent meg lehet neki tanítani, ha szorgalmas vagy akkor még többet is:)
Nekem is terve volt a suli, de mikor megláttam, hogy mennyibe kerül arra gondoltam - bár szüken tellett volna rá - hogy ezt szépen odaadogatom egy menhelynek.
Tehát mindent magam tanítottam neki. Na persze semmi különleges dologra nem kell gondolni, de az alapparancsok és a bujócska, játékok nevének megismerése és kérésre hozatala...stb. ezek mennek.
Azért az is lényeges, hogy mielőtt nekiállsz tanítani olvass utána alaposan - és lehetőleg megbízható forrásokból tanulj!
Nagyon élvezetes dolog: egyrészt hasznos kikapcsolódás, a kötelék erős építése közted és a kutyád között, harmadrészt pedig nem kis büszkeség, hogy felelős, odafigyelő jó gadzija vagy az ebednek!
Sok sikert!
Egy normális kutyasuli nem a tanításra koncentrál -az csak sokad rendű-, hanem a kutya szocializációjára emberekkel, más kutyákkal, a kutya-gazda kapcsolatának helyes kialakítására, a kötődésre és az ösztönenergiák levezetésére, persze mindezt teljesen szabadon, mindenféle erőszak vagy a kutya lényének megtörésére használatos módszer nélkül. De persze ami a legfontosabb amit egy ilyen kutyasuli tud nyújtani, hogy a gazdát megtanítja, hogyan tudja ezeket egyedül is alkalmazni.
Én mindenkinek ajánlom a sulit legalább az alap és középfokú tanfolyamok elvégzéséig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!