Hogyan szoktassam vissza?
1 héten keresztül minden nap adagolj egy kicsivel több tápot a rizs+husi mellé, persze mellé a rizs+husi csökkenjen.
Ha hasmenése lesz, akkor széthúzhatjátok 2 hétre a szoktatást.
Ez a táp minőségétől függ, a kutya napi mozgás mennyiségétől és aktivitásától.
Nekem a 60kg-os kutyám 15dkg tápot eszik a tápos zacskóra írt 80dkg helyett(diszpláziás, nem mozog sokat, így nagyon hízékony).
A tápos zacskón rajta kell lennie a napi ajánlott mennyiségnek, és te tudod, hogy a diéta előtt mennyi tápot evett! Az akkori mennyiségre állítsátok át 1 vagy 2 hét alatt, ahogy tegnap írtam.
Igen, valahogy így értettem. Azért milligrammra nem kell ám kimérni! :)
Ha mégsem sikerül hasmenés nélkül átállítani, adjatok neki Lactiferm-et (egyszerű bél probiotikum), csak előtte mindenképp kérdezzétek meg a dokit, mivel nem tudom, milyen gyógyszereket, esetleg bélregenerálót kapott, nem akarok látatlanba hülyeséget mondani.
Csak azért ajánlom, mert az én kutyám 3 hónapon keresztül égtelenül fosott. 2x antibiotikum kúra, Bolus, széntabletta, széklettenyésztés (bakteriológia, virológia, gardia), és SEMMI! A Lactifermtől már 2 nap múlva elkezdett összeállni a kakija 3 hónap után!
(Csak ötlet.)
A fokozatos vissza állás azt jelenti, hogy keveset kell adni egyszerre a tápból, hogy ne terheld meg a gyomrát.
Gondolj arra, te mennyit ennél egy bél gyulladás után? Nyilván óvatosan állnál neki, mert még háborogna egy kicsit a gyomrod.
Ha a gyógyult kutya a táptól hasmenést kap ismét, el kell gondolkozni rajta, hogy a táp összetétele nem jó neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!