Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyámat megharapta egy...

Lakle kérdése:

A kutyámat megharapta egy másik kutya! Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Ma a kutyusomat megharapta egy másik kutya, minden előjel nélkül... A problémám az, hogy eddig is félős, érzékeny volt és tartott a nagyobb kutyáktól. Most hogyan tovább, mit tegyek? A környékünkön nagyon sok eb él és nem akarom, hogy a séták rettegést jelentsenek számára. Azóta, hogy ez történt a helyén fekszik és csak nézeget simogatásra elhúzódik tőlem.

2012. máj. 12. 21:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Azt hiszem a tőlem telhető legjobban viselkedtem. Felvettem odébb vittem és leraktam a földre, nem pátyolgattam. Gondolom azért egy tapasztaltabb ember tudta volna jobban is csinálni.
2012. máj. 13. 02:07
 12/15 anonim ***** válasza:

Tavaly nyaron az en kis keverek kutyamat(10 eves) megtamadta a szomszed neveletlen(!!!!) nemet juhasza.Ott mentunk el a kapu elott,a nj kinyitotta a kaput(nekiugrott es kinyilt,mert nem volt bezarva) es megtamadta a kutyamat.Az enyem sem engedte hogy simogassam a hatat(mert ott "tepte meg" jobban.

Most szerencsere nincs semmi baja!

2012. máj. 13. 09:44
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem kellett volna felvenni, csak elzavarni a másik kutyát, hogy a tiéd lássa, hogy megvéded, aztán megvizsgálni, hogy minden rendben van-e vele, és menni tovább, mintha meg se történt volna az egész.
2012. máj. 13. 10:03
 14/15 anonim ***** válasza:

Ne csinálj belőle nagy ügyet! Tudom, hogy nehéz, de ha látja rajtad, hogy ideges vagy akkor ő is az lesz.

Nekem is kistestüm van és tegnap összement egy nagyobb kutyussal. Én elengedtem mert összeakartuk ismertetni, odament volna az enyém ismerkedni normálisan, de ő meg morgott meg vicsorgott rá (védte a gazdáját) aztán az enyém is nekiugrott. Na mind1 senkinek nem lett hála istennek komoly baja. Én is ideges lettem ami pluszba rátett. Úgyhogy nem szabad, hogy lássa rajtad ideges vagy, meg túlzottan pátyolgatni se szabad. Legyél vele olyan mint általában, mintha meg se történt volna. Aztán majd csak túlteszi magát rajta.

2012. máj. 13. 12:05
 15/15 anonim ***** válasza:

Legyél figyelmesebb kicsit ezek után. Mindig legyél résen, és ha azt látod hogy a közelben kutya van szabadon, akkor mindenre fel kell készülni.

Amikor az én kutyám pici volt ( Dogo Canario ) három hónapos, az egyik kutyás megint póráz nélkül sétáltatta az újfundlandi keverékét. Rá akart mozdulni a kölyökre. A kicsit arrébb húztam a pórázzal, a keveréket meg jól fejbe rúgtam úgy hogy megszédült. Így nem érte baj a kicsit és kiegyensúlyozott kutya lett belőle. Amikor legközelebb találkoztak ugyanígy ( kutyám pórázon a másik szabadon ) akkor már nem kellett megvédenem a nagy fiút..... A keverék gazdája nem is engedte el többet ha meglátott minket. :-)

2012. máj. 15. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!