Hogyan szoktathatnám le erről a kutyáimat?
Mostanában, amikor elmegy valaki itthonról, a kutyáink eszeveszett ugatásba és vonyításba kezdenek a kapuban. Még a szomszéd utcából is hallani.
Az "öreget" még sosem hallottam vonyítani, néha utánam vakkantott kettőt és kész. Amióta a "pici" megvan és rákezdett erre, azóta ő is utánozza, szirénára, gázos, fagyis kocsira, mindenre válaszolniuk kell. Ez még tűrhető, de amikor elmegyünk itthonról, az katasztrófa. Olyan hisztit csapnak, hogy néha komolyan tartok attól, hogy mikor unja ezt meg valamelyik szomszéd (volt már rá példa, hogy patkánymérget találtunk az udvarban).
Ha itthon vagyok rájuk tudok szólni, hogy hagyják abba, de amikor megyek el még is mit tehetnék? Nincs ötletem, kérlek segítsetek. Új keletű probléma, kb egy hónapja csinálták, előtte soha!

a neve : szeparációs stressz .
nézz utána ,és alkalmazd ,amit majd megtanulsz !
( illetve ,ez még egy jó játék, amivel a frusztrációjukat kiélhetik )

A megoldás egyszerűbb mint gondolnád:
Séta, séta, séta és esetleg séta!
Hogyha lefárasztod a kutyáidat fizikailag és szellemileg is, nem lesz már erejük sem ugatni. Ha meg otthon vagy akkor le kell állítani őket, és remélni hogy nem ugatnak ha nem vagy otthon. De ha lemozgatod őket akkor növeled az esélyeidet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!