A német dogom nem hajlando megenni a száraz tápot. Kipróbáltunk több fajtát is de egyiket sem eszi meg. Milyen jó minőségű vitamint vagy táplálék kiegészítőt adjak neki? Csak 10hónapos az izületei miatt nagyon kellene.
14:14
Te mi a f.szról beszélsz ? Nem a gyógyszer beadásával van problémája a kérdezőnek, tanulj meg szöveget értelmezni mielőtt ugatsz...
Kérdező: azzal hogy adtál neki főtt kaját mikor nem ette meg a tápot, csak megerősítetted benne azt, hogy ha nem eszi meg a tápot úgyis kapni fog valami finomabbat.Mint már írták sokan, rakd le elé a kaját kapjon mondjuk 5-10 percet és ha nem eszi meg elveszed tőle, és csak következő nap kapja meg ugyan azt.
Alapjába véve tényleg azzal van a baj, hogy nem voltál elég kitartó, csináld a módszert, amit a többiek leírtak. Ennek ellenére RC és HD tele van nyomva kukoricával, én más tápot javasolnék (de nem a válogatás és az íze miatt!!!), nekem is nagytestűm van, bullmaci, szintén 10 hónapos. Brit Care felnőtt tápot kap. Öntök rá vizet is, 4-5 percig hagyom ázni, majd megkapja.
Izületeire zöldkagyló kivonatot adok neki, Vetri Care GF600-at, ezt ajánlom nektek is!
Mikor eteted? Próbáld meg azt, hogy korán reggel és minél később este viszed sétálni, jól lefárasztod, és utána rakod elé a tápot. A meleg miatt is lehet, hogy kevésbé akar enni, a mozgás viszont mindenkinek meghozza az étvágyát :)
Egy nagyon pici konzervvel is összekeverheted, valami olcsóval, azoknak jobb az ízük, 80%-a meg úgyis víz, nem fontos a minőség. 1-1,5 kanálnyi konzervet minimális vízzel felöntöd, szétpaszírozod egy villával és elkevered vele a tápot. Nálunk ezzel a módszerrel szerintem a papírt is megnnék a kutyák, ráadásul a táp is száraz marad, csak a külseje lesz bevonva konzervlével.
Ne rendeld alá magad a kutyád ízlésének és akaratának. Mi az, hogy nem ízlik neki a száraz táp? ha nincs baj a fogaival, igenis meg kell tudnia enni a száraz tápot.
A baj az, hogy nem dolgoztatod meg az ételért, és hogy behódolsz neki. Etetés előtt vidd el őt egy másfél-két órás sétára, hogy kifáradjon, akkor mindjárt nem lesz olyan válogatós.
A másik dolog pedig, amit már előttem is írtak, hogy ha nem eszi meg a szárazat, vedd el tőle, és ne kapjon enni. Egy kutya több hétig elvan élelem nélkül, de hidd el, sokkal gyorsabban ráfanyalodik a tápra annál, minthogy éhen pusztuljon. A mi skót juhászunk is csinálta ezt egy darabig, hogy csak konzervvel ette a tápot, vagy csak akkor, ha öntöttünk rá levest, stb. Szüleim jól elkényeztették.
Aztán egyszer nem volt itthon konzerv, én pedig azt mondtam, hogy elegem van a boltba szaladgálásból csak az ő kedvéért - mert a másik kettő mindent megeszik - és odaadtam neki a tápot egy kicsit beáztatva. Természetesen húzta a száját. Elvettem tőle, és nem kapott mást, másnap is ezt csinálta, akkor sem kapott. Harmadnap anyum hozott levest, meg maradékot, és abból sem adtam neki, csak a másik kettőnek. Érdekes, rájött, hogy nem fog mást kapni addig, amíg meg nem eszi a sima tápot. A következő nap szemrebbenés nélkül befalta a száraz tápot, és elmondom neked, egy dekát nem fogyott ezalatt.
Nem kell sajnálni a kutyát, ha elhatároztad magad, vidd végig az akaratod, és meglátod, a kutyád meg fogja enni a szárazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!