Milyen nagy/ közepes testű kutyát ajánlotok? Lent bővebben
Benti kutya lenne ; 1.gazdis :D ; könnyen tanítható ;képezhető legyen ; ne legyen annyira aktív de agilityztetném meg járnék vele kutyasuliba nyáron úsztatni :) milyen fajtákat ajánlotok és miért ezt a fajtát???
és az adott fajtának mennyi (óra) mozgásra van szüksége?
és melyik kennelt esetleg?
Kert nélkül nagyméretű kutyát semmiképp .. válasz valami közepeset: közép snaucer, közép uszkár, spániel , mudi, shar pei. Semmi terrier és beagle.
Hogy ne legyen túl aktiv arra meg egy megoldás van: "a fáradt kutya, jó kutya". Napi 3x séta, agility, hétvégén túra, uszás ... és tessék: van egy áldott jó kutyád :D
személyes tapasztalatom alapján :
kis lakásba-kis kutya.
nagyobb lakásban ,meg lehet nagyobb.
bútorok átrendezve,nagy a forduló köre egy nagyobb kutyának :)
de legalább nem lépsz rá:)
viszont ,ha csak egyedül neveled ,akkor napi 4-5 óra amit rá kell szánnod minimum !
az első fél évben ,napi 5-8 wc.
2-3 séta.
minden nap minden reggel és minden este a kutyáé 1-1,5 óra !!!!
a " majdnem tiszta ruha fogalom lessz :)
az,hogy milyen fajta ? tök mindeggy , ha már nem öleb ,akkor az idő amit rá kell szánnod ugyanannyi !
vegyél tenyésztőtöl 20 000 - 120 000 ,vagy hozz a menhelyről .
az ára utánna már egyforma !kell ,az oltás,chipp,ivartalanítás, kaja, játék,stb .
TE FEL VAGY ERRE KÉSZÜLVE ?
ha igen, vedd meg,és igenis jó lessz neki a lakásban.
még nem találkoztam olyannal,aki szidta volna a saját lakásban tartott kutyáját !
de ,olyannal igen aki az udvaron tartotta !
az udvari kutya sajnos sok helyen " csak egy állat a sok közül "
a lakásban tartott meg mindíg családtag !
( és ,tök buli egy ekkora állattal tv-t nézni hideg téli estén :)
a chivava meg nem látszana ki a kispárna alól :)
Kedves 13:37!
Én meg azt unom, ha valaki kutyát akar, akkor mindenki csak a fajtatisztákra gondol, mintha a keverék nem is lenne kutya. Meg mintha a menhelyeken nem lenne fajtatiszta kutya, hogy a fajtamentésekről már ne is beszéljünk. Szerintem úgy igazságos, ha minden variációt felsorol az ember. Aki a tenyésztőtől vásároltra esküszik, az ajánlja azt, aki pedig szívén viseli az árva kutyák sorsát, az had ajánlja őket. Hisz mindannyian a saját tapasztalatainkat próbáljuk megosztani a kérdezővel, ezzel segítve őt.
köszönöm mindenféle válaszokat :D
ideiglenes befogadó leszek menhelyen nyáron segítő vok
de én szeretnékl egy kutyát amellyel kiállításra / agility versenyre lehet menni de köszönöm teljes szívből a válaszokat és nem kell egymást cs*sztetni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!