Szerintetek lehet Babesiosis tünet?
Tudom, hogy nem itt kéne kérdezni, de az állatorvost csak holnap tudom felhívni ez ügyben, de addig is érdekel a véleményetek.
Van egy 4 hónapos németjuci kölyköm, akinek mostanában megy a hasa (kicsit több tápot kapott, ennek tudtam be a hasmenést). Ezzel nem is lett volna gond, de ma kitakarítottam a kenneljét és láttam a viacoloron, hogy fekete maradt a helye.
Szerintetek ez lehet Babesiosis tünete?
Nem látszik rajta semmilyen tünet, levertség, étvágytalanság, stb.... És a nyálkahártyája sem színtelen (egyébként pont ma találkoztunk az állatorvossal, aki a fogait is nézte, tehát valszeg látta volna, ha gáz van).
Pörgős kis kutya, most is lelőhetetlen...
Csak meg vagyok most ijedve!
Szerintetek mi lehet az a fekete nyom?
Holnap reggel mindenképp felhívom az állatorvost, de addig is várom a válaszokat!
Köszi!
Jah és mostanában 3 kullancsot szedtünk ki, na nem egymás után, hanem napok elteltével.
Pedig állandóan fújva, csöpögtetve van... :S
Köszönöm mindenkinek!
A lázmérést megejteném, ha nem pörögne túl a kutya. Túlságosan munka vonal, 1 másodpercet nem bír nyugton.... nem hogy míg megmérjük a lázát.. :s
De köszönöm mindenkinek a választ, azért holnap felhívom a z orvost, hogy megnyugodjak. :)
Valószínűleg a hasmenésben volt olyan anyag, ami megfogta a követ.Persze, orvos nem árt.
A kullancsoknál pedig nem mindegy, kicsit, vagy megszívottat veszel ki.Mit használsz a kiskutyára?
Fuh.. én már mindent kipróbáltam.
Spot-onokat, frontline,advantix,meg spray-eket, abból is volt frontline, neostomosan, piet mix....
Konkrétan a frontline, neostomosan és piretmix hónapokban mászott bele a kullancs...
a spot-onos időszakra azért nem tudok mit mondani, mert az még kora tavasszal és tél végén volt... tehát nem tudom, hogy véletlen, vagy valóban távol tartotta.... :S
Nyakörvet ki sem próbálom, mert azokban egyáltalán nem hiszek már... mondjuk...lassan semmiben!
Szia!
4 hónaposan ennyi mindenfélével kezelted?
Lehet, hogy mérgezést kapott a sok szertől, amit rátettél, fújtál, szórtál.
Elég egy fajta spot-on, ami be is válik, és az legrosszabb esetben is 1 hónapot véd kullancs ellen, de van, amelyik többet is.
Anyagilag is jobban járnál 1 félével, ha drágább is, mint ennyivel össze-vissza kezelni.
4 hónapos a kutyád, azt írod. Mégis,milyen időközönként raktál rá különböző szereket?
Veszel egy fajtát és annyi.Ezeknél is előfordul, hogy belemegy a kullancs, ha nagyon fertőzött helyen élsz. De megdöglenek. Tehát, vagy kiesnek, vagy piciként ki tudod szedni őket.
Milyen tápot kap a kicsi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!