Visszamaradott gondolkodás az állattartásban? (Bővebben lent)
Figyelt kérdés
Annyira elkeserítő a Magyarországi kutya/macska helyzet. Dugig a menhelyek , kóbor sebesült állatok az utcákon. Megkínzott állatok tetemei az útszéleken, begőzölt egész életét a láncon leélt kutyát. Elszomorító hogy emberek mennyire nem értik meg hogy jobb lenne az állataiknak ha ivartalanítva lennének és nem jönnének létre az újabb és újabb almok amik az utcán végzik vagy születésükkor megölik őket. Nem tudom mi lenne a megoldás. Jó hogy vannak emberek akik segítenek rajtuk de valami globálisabb megoldás kéne bár ez is pénz kérdése. Szerintem az emberek gondolkodás módján kéne változtatni. Vélemények ? Ki hogy látja a Magyarországi állat tartást?2012. máj. 8. 16:07
1/6 anonim válasza:
Köszünjük Emese! Esetleg ha egy mogoldási javaslatot kiköhögnél ahelyett, hogy elmodod azt, amit mindenki más is tud.
2/6 anonim válasza:
Én ott látom a problémát, hogy Mo-on az emberek nagyon nagy része a napi betevőért küzd, és nincs ideje foglalkozni ilyen "piti kis dolgokkal" mint az állattartás.Ha emelkedne az életszínvonal szerintem sok más dologban is javulás kezdődne el, (pl. az állattartásban), mivel ha van az embernek szabad ideje akkor lehet hogy utána néz annak , hogy mondjuk a kutyája miért hágja a lábát.
3/6 anonim válasza:
"Megkínzott állatok tetemei az útszéleken"
Hol laksz te? Mert én se épp a Váci utcán, de ilyesmit azért még nem láttam.
4/6 anonim válasza:
Ha baj van, akkor abba rúgunk, aki a legvédtelenebb: gyerek, nő, állat. Ha nincs baj, akkor is abba rúgunk. Ilyen az emberi faj. Ráadásul Magyarország állattartási morál szempontjából Balkánnak minősül. Ez a válság előtt is így volt. Az a különbség, hogy most lehet erre hivatkozni. Régen sem segítettek többet az emberek. Akik pedig segítettek jellemzően a legszegényebbek voltak mindig is.
5/6 anonim válasza:
Igen, sajnos ez így van. Tudod mit kéne tenni? Megváltoztatni az emberek gondolkodásmódját. Na és hogyan? Hát ez az, amit nem fogunk tudni megoldani. Vegyük például a nagypapámat. Nagyon becsületes, kedves ember, egész életében a családjáért dolgozott, ott volt mindig amikor kellett. Befogadtak egy menhelyi kutyát. Imádja a kutyát, a kutya is őt, de vannak vele problémák. A tatám annak ellenére, hogy a kutya 8 éves, még mindig napi kétszer ad neki enni. Emiatt, és mert alig mozog, a kutya túlsúlyos. Én nem tudok mit tenni vele, mert a kutya egy 60 kg-os husky labrador keverék, és évente egyszer van megsétáltatva, mikor oltásra megy. Én 45 kg vagyok. Amit tudok, megteszek érte, de ez sajnos nem elég. Próbáltam beszélni a papámmal, hogy több mozgás, kevesebb kaja, de egyszerűen nem lehet. Egyik fülén be, a másikon ki. Amikor tudok, kijárok hozzájuk a kutyámmal, és akkor játszanak együtt, meg labdázunk, de ettől nem fog lefogyni a kutya. Persze ez még a jobbik eset, de csak példának szántam. Ha egy ilyen apró, etetésbeli változtatással nem tudtam meggyőzni, akkor hogyan venném rá az ivartalanításra?
6/6 anonim válasza:
az INGYEN ivartalanítással szerintem jobb lenne a helyzet, sokan elvinnék a kutyájukat/macskájukat ha ingyen lenne és nem drágán amit nehéz lenne kifizetni, vki mindent megtud adni a kutyájának ,orvos is látja,de az ivartalanítás már drága, kötelező lenne így elvinni és aki nem viszi pénz büntetés.. ingyen szerintem mindenki elvinné,meg felhívnák tv-ben ,újságban minden héten ,hogy milyen a helyzet tegyünk vmit akkor lenne hatása ,de így semmi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!